Antena Meniu Search
x

Târgul de carte Gaudeamus 2022, 7-11 decembrie 2022. Care sunt atracţiile acestui an

Săptămâna aceasta are un loc unul dintre cele mai aşteptate evenimente culturale din această iarnă, respectiv Târgul de carte Gaudeamus 2022, care ar urma să se desfăşoare în perioada 7-11 decembrie.

de Redactia Observator

la 06.12.2022, 15:28

Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi la ediţia din acest an a Târgului de carte Gaudeamus
Zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi la ediţia din acest an a Târgului de carte Gaudeamus - Facebook/ Radio România Gaudeamus
  • Ediţia din acest an a Târgului de carte Gaudeamus 2022 este prima care se desfăşoară în format fizic după o pauză de trei ani.

Târgul de carte Gaudeamus 2022 se desfăşoară în Pavilionul B2 de la Centrul Expoziţional Romexpo, din Bucureşti, ediţia din acest an fiind ediţia cu numărul 29 a târgului.

Conform organizatorilor, târgul va fi deschis zilnic între orele 10.00 şi 20.00, iar accesul tuturor categorilor de public va fi gratuit. Primele informaţii arată că în jur de 200 de participanţi s-au înscris la târg, acesta fiind cel mai citit şi mai îndrăgit târg de carte din România.

De asemenea, trebuie precizat că sunt organizate în jur de 600 de evenimente editoriale, care ar urma să se desfăşoare simultan în cele şase spaţii dedicate amenajate, dar şi la standurile participanţilor, suprafaţa totală disponibilă fiind de aproximativ 7900 de metri pătraţi de standuri şi spaţii de evenimente.

Care sunt atracţiile de la Târgul de carte Gaudeamus 2022

Pe acelaşi subiect

Cei care trec pragul Târgului de carte Gaudeamus 2022 vor avea ocazia să aleagă dintre mii sau poate chiar zeci de mii de titluri, însă, ca orice târg care se respectă, şi Târgul de carte Gaudeamus 2022 are câteva capete de afiş.

Câteva dintre cele mai aşteptate lansări de carte ar urma să aibă loc în weekend. Vorbim aici despre "Poeme din buzunarul de la piept", de Sebastian Drăgan, de "Cartea cu Îngeri", de Andreia Martinescu, de "Urme de bucurie şi alte amintiri româneşti ale unei italience", de Sara Turetta, dar şi de prezentarea primului volum semnat de Annie Ernaux, laureata Nobelului literar din acest an, sau de lansarea volumului "Biblia pe înţelesul copiilor", eveniment la care este aşteptat să participe Părintele Constantin Necula.

Trebuie precizat că este pentru prima dată în ultimii ani când Târgul de carte Gaudeamus 2022 se desfăşoară în format fizic. Ediţiile din 2020 şi 2021 s-au desfăşurat în format online.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri sociale » Târgul de carte Gaudeamus 2022, 7-11 decembrie 2022. Care sunt atracţiile acestui an