Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alcoolul, ingredientul minune din bucătărie, folosit de bucătari chiar şi la prepararea deserturilor

Chefii din marile restaurante ale Capitalei încep să folosească alcoolul în din ce în ce mai multe preparate! Nu vă gândiţi că folosesc nişte cantităţi uriaşe. Însă câteva picături ajung pentru a potenţa gustul sosurilor şi fripturilor. De asemenea, alcoolul este folosit şi la deserturi.

de Redactia Observator

la 16.10.2018 , 17:25

Chefii din marile restaurante ale Capitalei încep să folosească alcoolul în din ce în ce mai multe preparate! Nu vă gândiţi că folosesc nişte cantităţi uriaşe. Însă câteva picături ajung pentru a potenţa gustul sosurilor şi fripturilor. De asemenea, alcoolul este folosit şi la deserturi.

Focul şi alcoolul fac echipă bună în bucătărie. Chef Sorin pregăteşte un file de viţel din Correze şi are un ingredient secret. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vezi și

Lângă el, adaugă legume, pe care le găteşte cu ajutorul altor băuturi fine. Alcoolul îşi face loc tot mai mult în reţetele din restaurante. A devenit ingredient-cheie pentru bucătarii care transformă astfel chiar şi un preparat banal - în operă culinară.

Dacă vinurile albe sau roşii se folosesc în special în sosuri, pentru frăgezirea cărnii whiskey-ul este soluţia. Cu acest lucru sunt de acord şi medicii, care ne sfătuiesc totuşi să folosim alcool doar într-o cantitate mică. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chiar dacă alcoolul îşi pierde tăria când este gătit, astfel de preparate nu sunt recomandate copiilor. Şi nici persoanelor cu restricţii alimentare. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru că doar imaginaţia e limita în bucătărie, chefii au adăugat în meniuri chiar şi deserturi cu alcool, cum ar fi supa de şampanie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Inedit » Alcoolul, ingredientul minune din bucătărie, folosit de bucătari chiar şi la prepararea deserturilor