Antena Meniu Search
x

Video Au înflorit şi la noi cireşii japonezi, simbol ale vieții și renașterii. Românii profită de explozia de culoare şi parfum, pe străzile din Oradea

Spectacol de culoare și parfum la Oradea, unde au înflorit renumiții cireși japonezi, care marchează venirea primăverii. Sezonul florilor durează cel mult zece zile, aşa ca sute de localnici și turiști străini au luat cu asalt Piața Unirii din oraş. Fotografii profesioniști împreună cu modele de top au găsit unghiurile perfecte pentru câteva poze ce vor concura în marile competiţii internaționale de profil. 

de Redactia Observator

la 08.04.2024, 08:22

Vezi și

Cireșii japonezi sunt vedetele incontestabile ale acestei perioade. Căutați de profesioniști și de iubitorii de fotografie, arborii încântă nu doar cu aspectul, cât și cu parfumul lor. 

Au înflorit cireşii japonezi, la Oradea

"Am venit să îi fac poze colegei mele la cireşii japonezi care sunt foarte frumoşi. Şi pozele o să ajungă şi la colegii mei, sau pe reţele de socializare", spune o tânără. "Arată foarte bine în perioada asta datorită cireşilor care sunt foarte frumoşi şi este contrastul acesta de culori, este foarte frumos de vizitat", crede o alta.

O mulțime de localnici și turiști, negreșit cu un telefon în mână, iar unii chiar cu fotograf personal, au încercat să caute un loc în care să surprindă întru totul splendoarea cireșilor japonezi. "Locaţia este un decor superb pentru shooting-uri, atât organizate, cât şi cele obişnuite. Oamenii de rând profită de ocazie, nu pot să treacă fără să fotografieze câteva cadre", spune Marian Kofler, model.

"După ce a trecut perioada magnolilor, acum avem perioada cireşilor japonezi care înfrumuseţează oraşul şi dă ocazia fotografilor, atât amatori, cât şi profesionişti să-şi etaleze cunoştinţele în domeniul photografiei", a precizat Ovi Pop, fotograf.

Cireșii din Japonia sunt cunoscuți în întreaga lume datorita frumuseții lor, iar în Țara Soarelui Răsare au și un festival dedicat lor. Florile de cireș se bucură de o mare prețuire în Japonia, fiind considerate simboluri ale vieții și ale renașterii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Inedit » Au înflorit şi la noi cireşii japonezi, simbol ale vieții și renașterii. Românii profită de explozia de culoare şi parfum, pe străzile din Oradea