Antena Meniu Search
x

Italienii își fac și ei brand din Dracula, în satul Acerenza

Brandul Dracula se mută din Transilvania în Italia. Un sătuc din sudul Italiei se laudă că rămășițele pământești ale Mariei di Balsa, fiica nelegitimă a lui Vlad Țepeș, s-ar afla în catedrala din Acerenza. Pentru a atrage turişti, localnicii spun că în misteriosul lăcaş de cult s-ar afla şi Sfântul Graal, cupa din care a băut Iisus in seara Cinei cea de Taină şi în care, după crucificare, ar fi curs sângele Lui.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 25.10.2020, 23:45

Vezi și
  • Satul se laudă cu rămășițele fiicei nelegitime a lui Vlad Țepeș
  • Localnicii spun că în misteriosul lăcaş de cult s-ar afla şi Sfântul Graal

Vampiri, cavaleri templieri și simboluri misterioase. Aşa şi-a creat Acerenza, un sat superb din Italia, aura de mister.

Situată pe o colină la 800 de metri deasupra nivelului mării, inima localităţii o reprezintă catedrala. Construită în anul 1080, a fost mereu o enigmă pentru istorici şi iubitorii de legende. O criptă din secolul al şaisprezecelea ar ascunde mormântul fiicei nelegitime a lui Vlad Țepeș.

Maurizio Odoardo de Fino, scriitor: Maria a sosit în realitate în calitate de orfană, dar noi nu reținem că era orfană. Ci că făcea parte din familia lui Vlad. Vlad al III-lea, numit și Drăculea, care apoi a luat numele Dracula.

Maria di Balsa, despre care s-a spus că era o prințesă din Balcani refugiată în Italia de la vârsta de 7 ani, a fost soția contelui Ferrillo-Balsa, cel care a comandat cripta. Numeroase elemente arhitectonice din catedrală susțin ipoteza că ar fi urmaşa a lui Dracula.

Dragonul cu coada încolăcită în jurul gâtului a fost simbolul ordinului din care a făcut parte Vlad Țepeș. Pe criptă apar și simboluri tipice arhitecturii românești, inclusiv imaginea Sfântului Andrei, ocrotitorul ţării noastre.

Maurizio Odoardo de Fino, scriitor: Se vede o emblemă mare, o stemă care o unește pe cea a familiei Ferrillo cu cea care reprezintă în realitate un dragon.

Iar un basorelief cu demonul Lilith, cunoscut pentru că se hrănea cu sânge de bebeluși, face trimitere la vampirism.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Italienii își fac și ei brand din Dracula, în satul Acerenza