Antena Meniu Search
x

Foto Cimitirul suspendat, unic în lume, unde sicriele se înalţă cât mai aproape de ceruri. Ritualul funerar vechi de 2.000 de ani îi fascinează pe mulţi

Dacă pentru cei mai mulţi oameni cimitirul este locul unde cei dispăruţi dintre noi odihnesc, îngropaţi la locul de veci, un trib din Filipine respectă de sute de ani o tradiţie atipică. La marginea oraşului Sagada, pe un perete de stâncă, sicriele atârnă la înălţime, suspendate deasupra solului, oferind o imagine surprinzătoare. 

de Redactia Observator

la 28.08.2022, 15:31

Sagada, Filipine. Potrivit Mirror, este, probabil, singurul loc din lume unde cimitirul "sfidează gravitaţia", în ceea ce pare un adevărat spectacol de echilibristică. Sicriele sunt fixate pe un perete de stâncă, parcă plutind deasupra solului, oferindu-le turiştilor o imagine macabră şi fascinantă, deopotrivă.

Ritualul funerar, vechi de 2.000 de ani

Locul respectiv a fost populat din vremuri străvechi de un trib de indigeni Igorot, care au şi pus bazele ritualului milenar. Încă de acum aproximativ 2.000 de ani, aceştia îşi confecţionau singuri sicriele de lemn, în care erau aşezaţi după moarte. Apoi, membrii familiei le suspendau pe peretele stâncos, în Valea Ecoului. 

Specialiştii cred că practica avea drept scop protejarea morţilor de inundaţiile frecvente în zona lovită de furtuni tropicale, dar şi apropierea celor defuncţi de ceruri. În trecut, indigenii rupeau oasele celor înmormântaţi pentru a-i aşeza în poziţia fetusului, în sicriele lungi de un metru, adaugă antropologii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » Cimitirul suspendat, unic în lume, unde sicriele se înalţă cât mai aproape de ceruri. Ritualul funerar vechi de 2.000 de ani îi fascinează pe mulţi