Antena Meniu Search
x

Video Un preot din Vrancea a turnat beton peste mormintele din cimitir ca să facă "pietonală". Scandal monstru: "Ne-a blamat la slujbă, preoteasa m-a ameninţat"

Scandal monstru într-o localitate din Vrancea! Zeci de morminte au fost îngropate în beton şi transformate în alee pietonală, la îndrumarea preotului. Urmaşii decedaţilor s-au revoltat şi au cerut explicaţii. Cum slujitorul Domnului nu a fost de găsit, au dat explicaţii susţinătorii acestuia, printre care şi muncitorul care a executat lucrarea. Discuţiile s-au aprins repede şi a fost nevoie de intervenţia poliţiei.  

de Adrian Obreja

la 25.08.2022, 20:15

Vezi și

"Să vă arăt cum a pus ciment pe zece morminte, preotul şi oamenii lui. Jumătate de alee a pus-o pe morminte la oameni. A rămas mormântul de jumătate de metru". Localnicii din Mirceştii Noi au fost şocaţi când au ajuns în cimitir. Oamenii din imagine și-au îngropat mama în urmă cu mai puțin de 40 de zile. Nu au apucat să facă parastasul, că s-au trezit cu mormântul pe jumătate cimentat. 

Scandal în Vrancea. Preot acuzat de profanare de morminte

"Muncitorul care a asfaltat a zis că a pus o sfoară, a pornit de la 40 şi a ajuns la noi la 77 cm lăţimea aleii. Peste mormânt, dar nu numai al nostru", povesteşte Gabriela Dumitrache. "Depun plângere, dar de ieri am fost la poliţie cu numărul de înregistrare. Pentru profanare de morminte. S-a turnat la jumatea mormântului beton", spune Ilie Dumitrache.

Bărbatul care ar fi turnat aleea, un om apropiat al bisericii, a susținut inițial că nu are nicio legătură. A încercat apoi să justifice lucrarea. "Unde stai aici, nu stai pe mormânt? Omul asta daca vine la mormânt, unde calcă? Calcă pe mormânt".

Pe acelaşi subiect

Aparţinătorii decedaţilor nu au fost mulţumiţi de explicaţii şi au cerut intervenţia poliţiei. Spiritele s-au încins şi nici reporterul Observator nu a scăpat neapostrofat: "Aici sunt părinţii mei. Nu ai dreptul să mă dai tu afară. Tu ieşi afară. Eu nu ies afară".

Localnicii spun că preotul vrea să facă legea printre ei

Sâmbătă a fost turnată aleea peste aceste morminte, după care a fost decupată deasupra unui singur mormânt, iar miercuri dimineaţă a fost spartă complet. Preotul, care ar fi comandat lucrarea, nu a putut fi contactat pentru a lămuri lucrurile. Şi-ar fi luat concendiu spun oamenii, care mai au şi alte lucruri să îi reproşeze. 

"Lăsăm aleea, dar avem comportamentul părintelui. Ne şicanează tot timpul. Ne-a blamat în slujba de biserică, suntem nişte copii needucaţi", susţine Ionica Stancu. "M-a ameninţat doamna preoteasa la firmă că mă dă afară", zice Ilie Dumitrache.

Când preotul va reveni în sat va trebui să le facă o vizită polițiștilor, pentru a le explica de ce a cimentat mormintele enoriașilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Un preot din Vrancea a turnat beton peste mormintele din cimitir ca să facă "pietonală". Scandal monstru: "Ne-a blamat la slujbă, preoteasa m-a ameninţat"