Antena Meniu Search
x

Cu cât ar putea fi vândute versurile scrise de mână de Freddie Mercury pentru "We are the Champions"

De mai bine de 30 de ani de la moartea lui Freddie Mercury, casa lui a fost neatinsă, un altar pentru legendarul superstar al trupei rock Queen. Artistul a murit în 1991, la vârsta de 45 de ani. Uimitoarele costume de scenă ale lui Mercury şi versurile scrise de mână, picturile şi obiectele adunate în călătoriile sale vor fi expuse la Londra, New York, Los Angeles şi Hong Kong, înainte de a fi vândute la licitaţie, scrie The Guardian, citat de News.ro.

de Redactia Observator

la 26.04.2023, 18:10

Cu cât ar putea fi vândute versurile scrise de mână de Freddie Mercury pentru "We are the Champions"
Cu cât ar putea fi vândute versurile scrise de mână de Freddie Mercury pentru "We are the Champions" - Profimedia

Printre loturi se numără o coroană modelată după cea a Sfântului Eduard, care va fi purtată de regele Charles III la încoronarea sa weekendul viitor, şi o mantie din catifea roşie, blană falsă şi strasuri. Mercury a purtat ţinuta pentru a interpreta melodia "God Save the Queen", în finalul concertului de la Knebworth în 1986.

1.500 de articole care au aparținut legendarului superstarului vor fi scoase la licitație

Sunt incluse, de asemenea, versurile scrise de mână pentru "We are the Champions", cel mai mare imn al formaţiei Queen care a fost cântat de fani la spectacole live, inclusiv de mulţimea de 72.000 de persoane la concertul Live Aid de pe stadionul Wembley în 1985. Articolul este de aşteptat să fie vândut pentru aproape 340.000 de euro.

Casa lui Mercury, Garden Lodge din Kensington, a fost refugiul său, un loc în care prietenii îl puteau vizita. L-a umplut cu opere de artă, inclusiv picturi victoriene şi piese ale artiştilor din secolul al XX-lea, obiecte de sticlă şi artă şi ţesături japoneze.

Pe acelaşi subiect

„Îmi place să fiu înconjurat de lucruri splendide... dezordine rafinată”, a scris Mercury în "Freddie Mercury: A Life, In His Own Words".

El şi-a petrecut ultimele luni din viaţă la Garden Lodge şi a murit acolo pe 24 noiembrie 1991, la 24 de ore după ce a confirmat într-o declaraţie că suferă de SIDA şi a făcut apel la fanii săi să se alăture „luptei împotriva acestei boli groaznice”.

I-a lăsat Garden Lodge şi conţinutul ei lui Mary Austin, una dintre cele mai apropiate şi de încredere prietene. Ea a spus: „De mulţi ani încoace, am bucuria şi privilegiul de a trăi înconjurată de toate lucrurile minunate pe care Freddie le-a căutat şi le-a iubit atât de mult. Dar anii au trecut şi a venit momentul să iau decizia dificilă de a încheia acest capitol cu ​​totul special din viaţa mea". 

„Freddie a fost un colecţionar incredibil şi inteligent care ne-a arătat că există frumuseţe, distracţie şi conversaţie în orice. Sper că [expoziţiile şi licitaţiile] vor fi o oportunitate de a împărtăşi toate multiplele faţete ale lui Freddie, atât publice, cât şi private, şi pentru ca lumea să înţeleagă mai multe şi să sărbătorească spiritul său unic şi frumos". 

Expoziţia principală va fi deschisă la galeria Sotheby’s din Londra pe 31 august, cu toate cele 1.500 de articole de la Garden Lodge, şi se va încheia pe 11 septembrie. Aceasta va fi urmată de şase licitaţii în septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Cu cât ar putea fi vândute versurile scrise de mână de Freddie Mercury pentru "We are the Champions"