Antena Meniu Search
x

Regina Elisabeta a II-a ar fi avut cancer înainte de a muri, susţine un fost membru al Parlamentului britanic

O carte care urmează să fie lansată în luna decembrie face lumină asupra ultimului an din viața reginei Elisabeta II-a a Marii Britanii. Volumul, semnat de ostul membru al Parlamentului, un apropiat al prințului Filip, susține că răposata suverană ar fi suferit de o formă de cancer osos. Aceste dezvăluiri vin în contradicție cu certificatul de deces făcut public în luna septembrie care arăta că regina și-ar fi pierdut viața din cauza vârstei înaintate, notează The Sun.

de Adrian Popovici

la 27.11.2022, 07:26

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii
Regina Elisabeta a II-a a avut cancer înainte de a muri. Oficial, ea a murit din cauze naturale: dezvăluiri din ultimul an din viața suveranei - Getty Images

În cartea sa, Brandreth a scris: "Am auzit că regina avea o formă de mielom - cancer a măduvei osoasă - care ar explica oboseala și pierderea în greutate și acele «probleme de mobilitate» despre care ni s-a spus adesea în ultimul an ceva din viața ei."

Cel mai frecvent simptom al mielomului este durerea osoasă, în special în pelvis și în partea inferioară a spatelui. Trebuie subliniat și faptul că această formă de cancer este o boală care afectează adesea persoanele în vârstă.

"În prezent, nu există nici un tratament eficient, dar tratamentul - inclusiv medicamentele care ajută la reglarea sistemului imunitar și medicamentele care ajută la prevenirea slăbirii oaselor - pot reduce severitatea simptomelor și poate extinde speranța de viață a pacientului cu luni sau chiar doi-trei ani", a mai scris prietenul prințului Filip.

Regina nu a lăsat ca pierderea soțului sau boala să o împiedice să-și îndeplinească îndatoririle

Pe acelaşi subiect

Biografia regală, preluată în presa britanică, a dezvăluit, de asemenea, stoicismul incredibil al reginei Elisabeta a II-a în ultimele luni ale vieții sale. Se spune că Majestatea sa a spus unei apropiate că era hotărâtă să rămână ocupată, deoarece aceasta a ajutat-o să facă față morții prințului Philip.

În plus, ea nu a vrut să se  autocompătimească, spunând: "Soțul meu cu siguranță nu ar fi fost de acord".

În ciuda stării de sănătate tot mai precare, regina Elisabeta a insistat să-și îndeplinească îndatoririle până în punctul în care, toamna trecută, a suferit o pierdere bruscă de energie și a fost sfătuită de medici să se odihnească, scrie Gyles Brandreth.

De asemenea, se pare că ea nu a ezitat să-i retragă îndatoririle regale "copilului favorit" prințului Andrew după dezvăluirile legate de relația acestuia cu Jeffrey Epstein. Cu toate acestea, s-a lăsat fotografiată alături de acesta pentru a-și arăta sprijinul ca mamă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Regina Elisabeta a II-a ar fi avut cancer înainte de a muri, susţine un fost membru al Parlamentului britanic