Antena Meniu Search
x

De ce se tem pisicile de castraveţi? Răspunsul pe care mulţi îl caută

Care este motivul pentru care pisicile se tem de castraveţi? Cu toţii am auzit sau văzut videoclipuri în care stăpânii aşezau în spatele felinei lor un castravete, pentru a se amuza de sperietura zdravănă a animalului de casă. Există mai multe explicaţii pentru astfel de reacţii.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 17.02.2020, 14:43

Care sunt cauzele pentru care pisicile se tem de castraveţi
Motivul pentru care pisicile se tem de castraveţi - Youtube.com/ Random Videos

Care este motivul pentru care pisicile se tem de castraveţi? Cu toţii am auzit sau văzut videoclipuri în care stăpânii aşezau în spatele felinei lor un castravete, pentru a se amuza de sperietura zdravănă a animalului de casă. Există mai multe explicaţii pentru astfel de reacţii.

Trebuie totuşi să recunoaştem că dacă nu ar fi ele, milioanele de videoclipuri virale care ne fac dimineţile înspre muncă mult mai bune nu ar mai exista, iar sursele binevenite de amuzament s-ar diminua drastic. Deseori gesturile şi acţiunile lor sunt neintenţionat comice, alteori comit boacăne chiar şi cu bună ştiinţă.

Cum explică specialiştii de ce se sperie o pisică de castravete

S-ar putea să nu le înţelegem pe deplin comportamentul, mai ales când privesc în gol câteva minute, extrem de serioase, iar peste câteva clipe sar, fug, se distrează şi ne distrează. Pisicile ne îmbogăţesc viaţa, deci, de ce ne gândim totuşi la modalităţi de a le speria pentru amuzamentul propriu? 

"Nu cred că pisicile sunt în mod inerent speriate de castraveți", spune Mikel Delgado, un consultant de comportament certificat de pisici, într-un interviu cu Mental Floss.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Există două motive care ne-ar putea oferi răspunsul mult căutat: 

1. O activitate obişnuită devine asociată cu o perturbare

Atunci când pisicile sunt implicate într-o activitate obişnuită, cum ar fi prânzul sau cina, ele se simt într-o rutină în care nimic nu ar trebui să apară din neant, motiv pentru care îşi menţin concentrarea asupra unui singur lucru important: mâncarea. Atunci când un alt element, în cazul nostru castravetele, este aşezat în zona lor teritorială, ele sunt prinse „în afara gărzii” şi deseori fug speriate de ceea ce lor li se pare a fi o ameninţare. 

2. Castravetele este asociat cu un şarpe 

Există şi o a doua teorie legată de motivul pentru care aceste animale de companie se tem de castraveţi şi anume: pericolul perceput. Pentru ele, castravetele ar părea un şarpe deloc prietenos, iar astfel au toate drepturile să fugă pentru propria viaţă.

Până la urmă este de înţeles, gândiţi-vă cât de lejer v-aţi simţi dacă, luând cina, un şarpe ar apărea în spatele dumneavoastră. 

Dacă nu aţi încercat totuşi acest lucru până acum, specialiştii vă sfătuiesc nici să nu o faceţi. Poate că vi se pare o glumă nevinovată care nu are cum să vă rănească felina, dar nu este deloc aşa. Acest lucru le poate crea stări de nervozitate, depresii sau chiar tulburări de alimentaţie, fiind speriate de ideea că ar putea retrăi momentul. 

Comportamentul unei pisici depinde şi de felul în care vă jucați cu ea

Dacă vă jucați prea dur cu felina dvs, va începe să devină mai agresivă și, brusc, nu se va mai opri din mușcat și zgâriat. Gândiţi-vă că nici vouă nu v-ar conveni ca cineva să vă streseze la nesfârşit şi concentraţi-vă pe ideea că şi ele au nevoie de afecţiune şi momente de linişte când tot ce îşi doresc este să fie lăsate în pace. De preferat să lenevească pe cel mai confortabil fotoliu din casă.

Pisicile sunt hazlii şi vă pot face viaţa mult mai frumoasă, dar trebuie să le oferiţi şi lor respect şi înţelegere. Ele pot fi amuzante şi fără un „imbold” de la dvs, aşa că păstraţi castravetele pentru salată şi lăsaţi-vă felina să vă distreze în felul ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Inedit » De ce se tem pisicile de castraveţi? Răspunsul pe care mulţi îl caută