Antena Meniu Search
x

Video Deputat francez, membru în partidul lui Marine le Pen, dat în judecată pentru că a folosit numele de familie al primei soții a lui Napoleon Bonaparte

Un parlamentar francez din partidul lui Marine le Pen a fost dat în judecată de urmaşii primei soţii a lui Napoleon Bonaparte, Joséphine de Beauharnais, născută sub numele de Marie Josèphe Rose Tascher de La Pagerie, pe motiv că şi-ar fi asumat pe nedrept numele lor aristocratic. 

de Redactia Observator

la 24.06.2022, 08:22

Vezi și

Emmanuel Taché a adăugat numelui sau sufixul nobil "de la Pagerie", la fel ca cel purtat de împărăteasa Josephine înainte de căsătoria cu  Alexandre de Beauharnais și ulterior cu Napoleon Bonaparte.

Ultimii membri ai familiei nobiliare rămași în viață spun că au promis tatălui lor, pe patul de moarte, să protejeze numele familiei. Reclamanții cer o compensaţie simbolică de 1 de euro şi o amendă de 500 de euro pentru fiecare zi în care politicianul va continua să folosească numele. Parlamentarul a susținut că nu vede nimic neobișnuit în decizia lui de a-și însuși public numele familiei nobiliare. Un prim termen în acest proces este stabilit pentru începutul lunii iulie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Deputat francez, membru în partidul lui Marine le Pen, dat în judecată pentru că a folosit numele de familie al primei soții a lui Napoleon Bonaparte