Antena Meniu Search
x

Din cauza pandemiei și a blocajului de pe Suez, britanicii au rămas fără pitici de grădină

Marea Britanie se confruntă cu o penurie, la nivel național, de pitici de grădină, de vină pentru această criză fiiind blocarea Canalului Suez și pandemia de coronavirus, scrie Evening Standard.

de Redactia Observator

la 18.04.2021, 14:33

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Pe 23 martie, Canalul Suez a fost complet blocat, după eșuarea navei Ever Given. Incidentul a declanşat o criză a transportului maritim internaţional, a blocat trafic comercial mondial de 9 miliarde de dolari pe zi, făcând să aştepte 422 de nave care transportau de la ţiţei până la bovine.

Ca urmare a acestui incident, magazinele din Marea Britanie au rămas fără pitici de grădină, o problemă pentru cei care obișnuiesc să-și decoreze grădinile cu astfel de ornamente amuzante.

Directorul executiv al Asociației Garden Center, Iain Wylie, a declarat pentru BBC că până și aceste ornamente pentru exterior au fost afectate de blocaj.

„Piticii nu reprezintă o prioritate, dar grădinăritul a devenit foarte popular în timpul carantinei și, în consecință, lanțurile de aprovizionare au fost sub presiune”. 

Din cauza blocajului celor 422 de nave de marfă pe Suez, obiectele de grădinărit, printre care și piticii de grădină, nu au ajuns încă în Marea Britanie.  

"Din păcate nu am mai văzut pitici de grădină de şase luni, indiferent de materialul din care sunt produşi", a declarat Ian Byrne, managerul unui magazin cu articole pentru grădinărit. "Piticii sunt victima acestui deficit de aprovizionare. Au fost foarte populari în ultimele două sezoane, am văzut o creștere masivă a vânzărilor”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Din cauza pandemiei și a blocajului de pe Suez, britanicii au rămas fără pitici de grădină