Foto

Bărbatul care a condus excavatorul mic de pe malul Canalului Suez nu s-a bucurat de meme-uri. Glumele l-au făcut mai motivat

De Andreea Anghel.
Publicat: 08.04.2021, 10:56.
Actualizat: 08.04.2021, 11:07

Bărbatul care conducea excavatorul de pe malul Canalului Suez, care a devenit o senzație pe internet pentru lupta de a elibera nava de mari dimensiuni, nu s-a bucurat prea mult de meme-urile despre el.

Glumele l-au făcut şi mai motivat

Omul care a condus excavatorul mic de pe malul Canalului Suez nu s-a bucurat de meme-uri

Abdullah Abdel-Gawad via Facebook; Profimedia Images

Totuşi, într-un interviu acordat pentru Business Insider, el a spus că atenția a fost de fapt un stimul ca să lucreze mai mult în lupta pentru a elibera nava de mari dimensiuni. De îndată ce masiva navă-container a rămas blocată, imaginile au captivat oamenii din întreaga lume. Un canal cheie în comerțul mondial fusese blocat, iar costurile financiare erau uriaşe.

Una dintre cele mai izbitoare imagini din operațiunea de eliberare a fost cea cu tânărul Abdullah Abdel-Gawad, în vârstă de 28 de ani, și excavatorul său, care prin comparaţie cu ambarcaţiunea părea minuscul.

Citește și:

Insider a vorbit cu Abdel-Gawad despre experiența sa din cele șase zile în care a lucrat aproape constant pentru a ajuta. El a spus că, din interiorul excavatorului său, nu a observat un fotograf făcând celebra fotografie.

"Chiar nu am fost atent la nimic din toate acestea", a spus el. Și apoi a început să vadă meme-urile pe reţelele sale de socializare. În Egipt, dar și în străinătate, oamenii și-au proiectat propriile probleme, folosind fotografia cu micul excavator al lui Abdel-Gawad pentru a le reprezenta.

Dar pentru Abdel-Gawad a fost greu să râdă. Pentru el, părea că lumea se amuză de munca lui: "Ei bine, chestia este că era o bătaie de joc", a spus el, continuând să parafrazeze un meme pe care l-a văzut. "Au spus: Autoritatea Canalului Suez a luat măsuri, dar a trimis echipamente de mărimea unui bob de orez.''

Glumele au fost o adevărată motivaţie

"Am fost un pic supărat", a adăugat el. ''Dar am fost într-adevăr atât de motivat pentru că am vrut ca lumea să spună: El a făcut-o.'' A fost atât de conștient că ochii lumii sunt aţintiţi asupra muncii sale încât nu a vrut ca cineva să știe că este omul din excavator până după eliberarea navei.

Și nu a fost singurul muncitor care a simțit acest tip de presiune. Marinarii care operează remorcherele au avut în vedere glumele, în timp ce au făcut mai multe încercări de a remorca nava, a informat The Washington Post.

"Dacă vedeți dimensiunea navei și vedeți dimensiunea excavatorului, este absolut terifiant", a spus el. Alți doi muncitori care au ajuns la fața locului erau prea speriați pentru a lucra direct sub navă, a spus Abdel-Gawad.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.