Antena Meniu Search
x

Video Distanțați de orașe, înghesuiți spre munte. Străinii au venit la Sinaia, dar s-au speriat de aglomerație

Şi anul acesta destinaţia preferată a turiştilor, pe timp de iarnă, a rămas tot muntele. Acum, în preajma Sărbătorilor, este puhoi de oameni în staţiunile montane. În Sinaia au început să vină şi primii turişti străini.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 21.12.2020, 22:26

Vezi și
  • Jandarmii montani au avut grijă ca schiorii să păstreze distanţa şi să respecte regulile sanitare

Pârtiile au fost pline şi azi de turişti, chiar dacă mai puţini decât în zilele trecute, când cozile la telescaun se întindeau pe sute de metri. Iubitorii sporturilor de iarnă au venit hotărâţi să se distreze.

Claudiu Loghin - reporter Observator: Marea de nori care învăluie Valea Prahovei şi mai departe întreg teritoriul judeţului Prahova vizibil din această zona, zăpada din belșug şi panorama cu adevarat specială asupra Văii Dorului sunt câteva dintre motivele pentru care orice zi petrecută la schi în porţiunea superioară a masivului Bucegi e o poveste frumoasă.

Turiștii străini, speriați de aglomerația din Sinaia

Cum majoritatea domeniilor schiabile din Europa sunt închise, pe pârtia de la Sinaia şi-au făcut apariţia şi primii turişti străini.

Aglomeraţia de la instalaţiile de transport pe cablu şi teama de COVID i-au făcut totuşi să renunţe la schiuri.

Turistă din Belarus: Suntem schiori, dar sezonul acesta nu schiem, din cauza COVID. Pentru schiori este un pic dificil, din cauza aglomeraţiei de la baza pârtiei pentru a urca cu telescaunul sau telegondola.

După un weekend în care mii de oameni au stat umăr lângă umăr la cozi, jandarmii montani au avut azi grijă ca schiorii să păstreze distanţa şi să respecte regulile sanitare.

Vlad Oprea, primar Sinaia: A fost foarte multă lume, în acest weekend iar noi a trebuit să luăm măsuri suplimentare faţă de cele uzuale, pentru a se schia în siguranţă şi pentru a nu avea evenimente speciale.

Autorităţile locale avertizează că dacă măsurile nu vor fi respectate, domeniul schiabil riscă să fie închis

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Distanțați de orașe, înghesuiți spre munte. Străinii au venit la Sinaia, dar s-au speriat de aglomerație