DRONELE ar putea SALVA VIEŢI! Mai RAPIDE decât ambulanţele, dispozitivele i-ar putea AJUTA pe cei care fac STOP CARDIAC
Dronele ar putea fi echipate cu defibrilatoare care să ajungă la persoanele aflate în stop cardiac. Cercetătorii au testat ideea şi au ajuns la concluzia că dispozitivele au ajuns la pacienţi mult mai repede decât ambulanţele.
Dronele ar putea fi echipate cu defibrilatoare care să fie trimise la persoanele aflate în stop cardiac. Cercetătorii au testat ideea şi au ajuns la concluzia că dispozitivele au ajuns la pacienţi mult mai repede decât ambulanţele.
La 18 cazuri de stop cardiac, dronele au ajuns la locuinţele pacienţilor în 5 minute de la lansarea lor.
Timpul înregistrat este cu aproximativ 17 minute mai mic decât durata medie de sosire a ambulanţelor- un element deosebit de important în cazul unei intervenţii în care viaţa pacienţilor depinde de rapiditatea cu care doctorii ajung la ei.
Studiul a fost făcut anul trecut, în luna octombrie, şi a fost publicat ieri, într-o revistă medicală din Statele Unite.
- Tensiune maximă în guvernul Grindeanu! Premierul şi-a anulat programul oficial
- Bloc turn ÎN FLĂCĂRI, în nord-vestul Londrei! Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al Ambasadei României în Marea Britanie
- "Rusia prelungește războiul". Zelenski cere reacţii din partea aliaţilor, la atacurile ruse din ultimele zile
- Atac masiv al Rusiei asupra Harkovului: o rachetă şi 111 drone, lansate doar noaptea trecută. Ucraina acuză crime...
- Ucraina acuză Rusia de crime de război după un atac cu drone asupra unui spital din Harkov
Cercetătorii au montat pe drone un defibrilator de mici dimensiuni, dotat cu o înregistrare vocală în care sunt date instrucţiuni de folosire.

Dronele au fost lansate de la o staţeie de pompieri, situată la 10 kilometri de casele în care, în trecut s-au înregistrat cazuri de stop cardiac.
În înregistrările video se poate vedea cum drona zboară deasupra locuinţelor înainte de a ateriza în curţile pacienţilor.
În studiul preliminar, defibrilatoarele nu au fost folosite pe pacienţi, însă cercetătorii au spus că rezultatele obţinute sunt remarcabile, iar ideea merită explorată.
Stopul cardiac este principala cauză de deces, la nivel mondial. Anual, mai mult de 6 milioane de oameni mor din această cauză, notează Daily Mail.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰