5 motive pentru care o femeie nu se simte confortabil într-o partidă de amor. Ce recomandă medicii
Foarte multe femei acuză stări de disconfort în timpul actului sexual, lucru ce afectează pe termen lung viaţa intimă şi relaţia cu partenerul de viaţă. Specialiştii vin cu sfaturi şi sugestii.
Foarte multe femei acuză stări de disconfort în timpul actului sexual, lucru ce afectează pe termen lung viaţa intimă şi relaţia cu partenerul de viaţă. Aproape toate femeile, de fapt, se confruntă cu această problemă, la un moment dat în viaţă.
Dacă pentru unele femei astfel de dureri sunt temporare, pentru multe altele ar trebui să ridice semne de întrebare cu privire la starea de sănătate.
Specialiştii în fizioterapie atrag atenţia asupra a cinci principale cauze care pot provoca dureri insuportabile în timpul actului sexual, disconfort care împiedică mii de femei în întreaga lume să se bucure de o viaţă sexuală satisfăcătoare alături de partener.
Endometrioza
Endometrioza este o afecţiune cronică ce constă în dezvoltarea endometrului - mucoasa prezentă pe pereţii interni ai uterului în alt loc decât în cel potrivit: la nivelul ovarelor, al trompelor uterine, pe peretele abdominal intern, pe intestine sau pe vezica urinară. Uneori, această mucoasă se poate depozita chiat pe plămâni, pe măduva spinării sau, în cazuri mai rare, chiar pe creier.
Femeile care suferă de endometrioză pot simţi dureri cumplite în timpul sexului, actul putând provoca inflamaţii în zona pelvină.
Din păcate, medicina nu a reuşit încă să ofere o explicaţie pentru această afecţiune care afectează un procent de aproape 15% dintre femeile din toată lumea.
Prolapsul genital
Poate puţine femei au auzit de această afecţiune, dar este unul din principalele motive pentru care sexul este adeseori extrem de dureros.
Prolapsul genital constă în căderea unei părţi de organ, a unui organ ori chiar a mai multor organe genitale în vagin. Apare ca urmare a lăsării muşchilor şi a ţesuturilor fibroase inextensibile ale perineului.
În cazuri severe ale acestei afecţiuni, multe femei au fost nevoite să recurgă la histerectomie, rămânând infertile pentru toată viaţa.
Naşterile traumatice
Naşterile naturale pot provoca leziuni pentru vindecarea cărora va fi nevoie de mult timp.
Durerile suferite în timpul naşterii pot face ca muşchii pelvieni să devină foarte tensionaţi, astfel că viaţa sexuală nu va fi una prea plăcută la scurt timp de la naştere.
În general, se recomandă ca o femeie să aştepte circa 6 săptămâni până la primul act sexual după naştere, însă fiecare organism se recuperează diferit.
Dereglările hormonale
Dereglările hormonale reprezintă una dintre cele mai comune afecţiuni cu care se confruntă femeile. Cel mai des întâlnit efect al schimbărilor activităţii hormonale este uscarea vaginului, provocată de lipsa cantităţii optime de estrogen.
Poate afecta femeile de orice vârstă, dar se manifestă în special la femeile aflate la menopauză. Se consideră că o femeie a ajuns la menopauză atunci când nu a mai avut mentruaţie de 12 luni.
Uscarea vaginului face ca actul sexual să devină nu numai dureros, ci se pot resimţi şi usturimi sau arsuri.
Lipsa apetitului sexual
Lipsa apetitului sexual este de asemenea o cauză a unei vieţi sexuale dezastruoase. Dacă o femeie nu este suficient de interesată de actul sexual, e de la sine înţeles că satisfacţia va întârzia să apară.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰