Antena Meniu Search
x

Eclipsă de Lună, vizibilă şi din România, timp de o oră. Când şi cum va putea fi văzut fenomenul

O eclipsă de Lună, care va fi vizibilă și din România timp de o oră, va avea loc în noaptea de duminică spre luni. Fenomenul va începe la ora 4.31, iar faza cea mai spectaculoasă are loc abia după ce apune Luna. 

de Cristina Dimulescu

la 12.05.2022, 11:53

Eclipsă de Lună vizibilă din România
Eclipsă de Lună vizibilă din România - Facebook

Potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, în noaptea de 15 spre 16 mai se va produce o eclipsă de Lună, care va fi vizibilă timp de aproximativ o oră și din România.

Eclipsa va începe când Luna se apropie de apus, la ora 4.31, iar faza cea mai spectaculoasă are loc în timp și după ce Luna apune în România.

Când şi cum poate fi văzută în România eclipsa de Lună 

„Pentru a vedea fenomenul trebuie să găsiți un loc de unde se vede apusul Soarelui. Priviți Luna începând cu ora 4.31 și veți vedea cum în următoarea oră discul ei va deveni mai puțin strălucitor, începând cu partea de stânga-sus. De la ora 5.28 veți vedea cum Luna începe să se înroșească în partea din stânga. De acum înainte începe cea mai interesantă parte a fenomenului, intrarea Lunii în umbra Pământului”, au transmis reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, pe Facebook.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Conform acestora, pe parcursul eclipsei, Luna se va afla în constelația Libra. La stânga de Lună se va vedea steaua Antares din constelația Scorpius.

Sursa: MEDIAFAX

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Inedit » Eclipsă de Lună, vizibilă şi din România, timp de o oră. Când şi cum va putea fi văzut fenomenul