Meniu
Search
x

"Nava spațială" Apple Park, noul sediu al gigantului american, unde cel mai probabil va fi lansat următorul iPhone

Lansarea următorului smartphone al companiei Apple va avea loc, cel mai probabil, în noul sediu al gigantului american, Apple Park, care a primit numele de "nava spațială" din cauza formei sale.

la 03.09.2017, 04:41

Lansarea următorului smartphone al companiei Apple va avea loc, cel mai probabil, în noul sediu al gigantului american, Apple Park, care a primit numele de "nava spațială" din cauza formei sale.

Apple Park a fost gândit de fostul CEO al companiei, Steve Jobs, ca un centru pentru dezvoltarea creativităţii şi pentru colaborare şi se întinde pe o suprafață de aproape 500.000 de metri pătraţi, în inima Santa Clara Valley. 

Clădirea principală, cu o suprafaţă de 260.000 de metri pătraţi, are formă de inel şi este placată în întregime cu cele mai mari panouri curbate din sticlă din lume.

Complexul este alimentat în proporţie de 100% de energie din surse regenerabile. Cu 17 megawaţi de panouri solare pe acoperiş, Apple Park va avea una dintre cele mai mari instalaţii de energie solară din lume.  Va fi cel mai mare imobil ventilat natural din lume, proiectat pentru a nu necesita încălzire sau aer condiţionat timp de nouă luni ale anului.

În onoarea fondatorului companiei, sala de conferințe din incinta campusului va fi numit Steve Jobs. Aceasta este situat pe vârful unui deal, cel mai înalt punct al Apple Park, cu vedere spre clădirea principală şi spre pădurea din jurul ei.

"Viziunea lui Steve pentru Apple a depăşit cu mult perioada vieţii sale. El a intenţionat ca Apple Park să fie o casă a inovaţiei pentru generaţiile viitoare. Spaţiile de lucru şi zonele verzi sunt concepute pentru a inspira echipa noastră, dar şi pentru a fi benefică pentru mediu. De aceea am reuşit să construim una dintre clădirile cele mai eficiente din punct de vedere energetic din lume, iar campusul va funcţiona în întregime cu energie regenerabilă", a declarat Tim Cook, CEO-ul Apple.

Apple Park, conceput în colaborare cu Foster + Partners, va include, de asemenea, un centru pentru vizitatori cu un magazin Apple şi o cafenea deschisă publicului, precum şi un centru de fitness de peste 9.000 de metri pătraţi pentru angajaţii Apple.

Parcul amenajat în zonă oferă peste trei kilometri de alei pentru plimbare, plus o livadă, o pajişte şi un lac pe terenul din interiorul inelului. Spaţiul verde va include peste 9.000 de copaci rezistenţi la secetă.

Apple a anunțat, vineri, că va organiza un eveniment pe 12 septembrie, dată la care, cel mai probabil, va fi lansat următorul model de iPhone.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Inedit » "Nava spațială" Apple Park, noul sediu al gigantului american, unde cel mai probabil va fi lansat următorul iPhone

Breaking News

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022