Antena Meniu Search
x

Google și-a schimbat logo-ul de Ziua Națională a României. Ce surpriză îi așteaptă pe cei care folosesc astăzi motorul de căutare

Google, cel mai mare motor de căutare din lume, și-a obișnuit utilizatorii cu modificări ale logu-ului care îi așteaptă pe pagina de pornire pentru a marca diferite sărbători și evenimente. Așa cum ne-au obișnuit în ultimii ani, utilizatorii din România care au vrut să navigheze pe internet de la primele ore au fost întâmpinați de o grafică specială care marchează Ziua Națională a României.

de Adrian Popovici

la 01.12.2022, 16:33

Doodle-ul Google a fost schimbat cu ocazia Zilei Naționale a României
Google și-a schimbat logo-ul de Ziua Națională a României - Google

Spre deosebire de alți ani, în acest an, programatorii și designerii de la Google au ales un logo mai simplu, în care steagul României apare deasupra numelui motorului de căutare, pe un fundal care imită un cer acoperit de câtiva nori, întreaga scenă fiind încadrată într-un dreptunghi negru. Ar trebui adăugat și faptul că doodle-ul ales pentru 1 Decembrie 2022 seamănă foarte mult cu cel ales în ultimii doi ani.

În anii trecuți, logo-urile prin care Google a marcat Ziua Națională s-au bucurat de multă atenție din partea utilizatorilor români. Astfel, în 2019, motorul de căutare și-a întâmpinat fanii cu un doodle care amintea de un covor tradițional în care motivele din diferite regiuni istorice se îmbinau cu grafica modernă.

Un alt doodle prin care Google a sărbătorit Ziua Națională și care a fost apreciat de români a fost făcut public în 2015, atunci când logo-ul motorului de căutare a inclus și o bucată din Coloana Infinitului, opera sculptorului Constantin Brâncuși.

Cei care dau click pe noul logo de la Google sunt redirecționați către o pagină de pe care pot afla mai multe detalii despre semnificația Zilei Naționale, dar și știri legate de evenimentele din țară, inclusiv parada militară care trece pe sub Arcul de Triumf. O altă surpriză de care au parte cei care fac acest lucru este un mini-foc de artificii care, în cele din urmă, se transformă în steagul României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Inedit » Google și-a schimbat logo-ul de Ziua Națională a României. Ce surpriză îi așteaptă pe cei care folosesc astăzi motorul de căutare