Antena Meniu Search
x

Galerie foto Imagini "rarisime" cu o pisică sălbatică, proaspătă mămică, într-o pădure din Vaslui

O pisică sălbatică a fost surprinsă şi fotografiată într-o pădure din judeţul Vaslui. Reprezentanţii Romsilva spun că imaginile sunt extrem de rare, animalul fiind un vânător nocturn.

de Redactia Observator

la 14.05.2021, 18:26

Pisica sălbatică a fost văzută într-o pădure administrată de Romsilva Vaslui şi pare a fi o femelă devenită proaspătă mămică.

O întâlnire rarisimă cu un exemplar superb de Felis silvestris - pisica sălbatică, femelă probabil proaspăt devenită mămică, după aspect și comportament, consideră colegii noștri care au observat-o. Imaginile provin dintr-o pădure administrată de Ocolul Silvic Epureni, Romsilva Direcția Silvică Vaslui”, au anunțat reprezentanții Romsilva, pe Facebook.

Animalul este văzut foarte rar de oameni, fiind un vânător nocturn.

Ce diferenţe sunt între pisica sălbatică şi cea domestică

Pe acelaşi subiect

Specialiștii, citaţi de Mediafax, mai spun că există numeroase diferențe între pisica sălbatică și cea domestică.

Seamănă ca aspect cu pisica de casă. Are însă, întotdeauna, fondul cenușiu tigrat cu dungi negre, deosebindu-se de pisica de casă prin mărime, prin părul mai lung, prin forma cozii și prin forma petelor de pe coatele picioarelor. Coada este cilindrică si groasă pana la vârf, prezentând 4-8 inele, din ce în ce mai estompate, care devin incomplete spre baza cozii”, au explicat specialiștii.

Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează noaptea şi care este este văzut foarte rar de oameni în mediul său natural. Se hrănește cu mamifere mici şi păsări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Imagini "rarisime" cu o pisică sălbatică, proaspătă mămică, într-o pădure din Vaslui