Antena Meniu Search
x

LUXUL desăvârşit şi OPULENŢA, la ele acasă! Japonezii au inaugurat TRENUL DE LUX, pentru care doritorii unei călătorii DE VIS scot din buzunare SUME EXORBITANTE

Dacă ar fi să căutăm un reper în ceea ce priveşte bunul gust, luxul desăvârşit şi servicii ireproşabile, atunci cu siguranţă ne-am îndrepta atenţia către Japonia.

Dacă ar fi să căutăm un reper în ceea ce priveşte bunul gust, luxul desăvârşit şi servicii ireproşabile, atunci cu siguranţă ne-am îndrepta atenţia către Japonia.

În 2014, japonezii puneau pe şine primul tren de lux. Cu câteva zile în urmă, a avut loc inaugurarea celui de-al doilea astfel de tren, în care luxul necombătut şi opulenţa sunt la ele acasă, oferindu-le călătorilor cu dare de mână o experienţă de neuitat. 

Proiectat de designerul Ken Kyoyuki Okuyama şi numit Shiki-Shima, trenul aduce spiritul artei deco şi este dotat cu 10 vagoane cu 33 de locuri de dormit, încorporate în cinci apartamente de lux, cu două etaje. 

Fiecare apartament are, în partea de sus, câte un dormitor de patru persoane, iar în partea de jos încăperile sunt dotate cu două paturi duble şi baie privată în care se află un duş şi o toaletă.

Două vagoane au pereţi de sticlă, un vagon este special amenajat pentru servirea mesei şi un salon. Decoraţiile minimaliste ale spaţiilor puse la dispoziţie îmbină, în forme spectaculoase, elemente din lemn, cu hârtie Washi.

Pentru doar patru zile de călătorie cu unul din cele mai luxoase trenuri din lume, pasagerii vor plăti nu mai puţin de 10.000 de dolari pentru ruta Tokyo-Hokkaido.

Pentru o experienţă de vis în vagoanele luxoase ale Shiki-Shima de două zile, în schimb, doritorii vor scoate din buzunare peste 2.800 de dolari. În ciuda preţurilor piperate ale călătoriei, sunt ocupate toate locurile, până în martie 2018.

Şi cum la asemenea costuri te aştepţi ca toate serviciile să fie ireproşabile, ei bine, meniul servit de călători pe parcursul călătoriei va fi unul senzaţional, gătit de Yoshihito Murata, unul dintre cei mai renumiţi bucătari din Japonia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » LUXUL desăvârşit şi OPULENŢA, la ele acasă! Japonezii au inaugurat TRENUL DE LUX, pentru care doritorii unei călătorii DE VIS scot din buzunare SUME EXORBITANTE