Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care un meteor spectaculos a luminat cerul Norvegiei. Oamenii s-au speriat atât de tare încât au sunat la poliţie

Un meteor neobișnuit de strălucitor a luminat cerul deasupra Norvegiei sâmbătă seara. Meteorul - numit uneori bolid pentru strălucirea sa deosebit de intensă - a putut fi văzut în mare parte din sudul Norvegiei, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 21.11.2022, 10:46

Momentul în care un meteor spectaculos a luminat cerul Norvegiei
Momentul în care un meteor spectaculos a luminat cerul Norvegiei - BBC

Mingea de foc, cauzată de meteorul care ardea în atmosferă, i-a determinat pe norvegienii îngrijorați să cheme poliția.

Institutul meteorologic din Norvegia a anunţat că meteorul aparține unei ploi de meteori, care se desfăşoară anual, numită "Tauridele de Nord".

Cum se formează "ploile de stele"

Pe acelaşi subiect

Potrivit news.ro, fenomenul se explică prin faptul că Pământul trece adesea prin regiuni bogate în meteoroizi (resturi din corpuri cereşti). Astfel, pentru câteva ore, în atmosferă vor intra mii şi mii de asemenea obiecte. Atunci avem aşa-numitele „ploi de stele”.

Cele mai importante asemenea momente se produc în aprilie, august, noiembrie şi decembrie. Când meteoroizii intră în atmosferă cu viteză enormă, aerul din jurul lor precum şi ei se aprind din cauza frecării cu aerul.

Aerul se încălzeşte la o temperatură de câteva mii de grade, iar ceea ce noi vedem ca o dâră luminoasă pe cer se numeşte meteor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Momentul în care un meteor spectaculos a luminat cerul Norvegiei. Oamenii s-au speriat atât de tare încât au sunat la poliţie