Nici nu ţi-ai fi închipuit! Ce se întâmplă cu organismul tău dacă BEI ceai de CHIMEN în fiecare zi
Chimenul este o plantă ierboasă din familia morcovului, utilizată din timpuri străvechi ca şi condiment pentru diverse preparate culinare, dar şi că plantă medicinală
Chimenul este o plantă ierboasă din familia morcovului, utilizată din timpuri străvechi ca şi condiment pentru diverse preparate culinare, dar şi că plantă medicinală
Consumat în mod regulat, sub formă de ceai, chimenul contribuie la scăderea în greutate prin arderea grăsimilor, în special în zona abdomenului. Motivul?! Chimenul intensifică metabolismul, crescând cu până la 25% capacitatea organismului de ardere a grăsimilor.
De asemenea, chimenul contribuie la îmbunătăţirea procesului digestiv şi la creşterea imunităţii, are capacităţi diuretice, antispastice, astringente, expectorante şi vermifuge.
Acest tratament este indicat şi în caz de astm bronşic, dureri de cap, răceală, anorexie, flatulenţă, astenie fizică, cancer de colon şi cancer de piele.
PREPARARE:
Pune la fiert patru căni de apă. Când apa clocoteşte adaugă patru linguri de seminţe de chimen şi lasă ceaiul să fiarbă încă 5 minute. Ia-l de pe foc şi mai lasă-l la infuzat timp de 5 minute.
Ceaiul se poate bea atât cald, cât şi rece, de 3-4 ori pe zi. Chimenul poate fi toxic în doze mari, aşadar nu depăşi doza recomandată.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰