Antena Meniu Search
x

(P) 10 moduri de a avea grijă de pantofi și adidași

Pantofii nu diferă de haine și, cu cât îi îngrijiți mai bine, cu atât vor rămâne mai mult lângă dvs. în perioadele grele, pe măsură ce drumurile se îngreunează. O pereche de pantofi sau adidași de damă reflectă personalitatea cuiva și, atunci când vă pasă de încălțăminte, acest lucru arată că știți să aveți grijă și de dvs.

de Redactia Observator

la 29.09.2021, 12:53

10 moduri de a avea grijă de pantofi și adidași
10 moduri de a avea grijă de pantofi și adidași

Chiar dacă este posibil să aveți pantofi diferiți pentru diferite zile și ocazii, nu ar trebui să lăsați niciodată o pereche de pantofi sau adidași de damă să stea nemișcată, într-un singur loc. Oferiți-i îngrijirea de care au nevoie și, la urma urmei, vă veți putea bucura de încălțăminte cât mai mult timp.

O pereche de pantofi frumoși nu e foarte pretențioasă - tot ce are nevoie este puțină atenție din programul dvs. încărcat al zilei. Așadar, iată câteva moduri în care puteți avea grijă de pantofii și adidașii dvs. și să aveți o relație pe termen lung cu aceștia.

1. Pantofii urăsc umiditatea

Păstrați-vă pantofii departe de umiditate, deoarece umezeala poate duce la creșterea bacteriilor, ceea ce poate face ca materialul pantofului să se descompună ușor, atunci când îi purtați în cele din urmă. Utilizați substanțe deshidratante, cum ar fi pungi de siliciu sau geluri, pentru a păstra umiditatea și bacteriile la distanță. În cazul în care nu aveți siliciu, vă puteți umple pantofii cu ziare și le puteți schimba după aproximativ o săptămână, protejând astfel pantofii mult iubiți de umiditate.

2. Păstrați-i departe de praf

Nu este recomandabil să purtați în mod regulat aceeași pereche de pantofi sau adidași de damă, dar asta nu înseamnă că nu trebuie curățați și păstrați departe de praf. Praful excesiv poate duce la pierderea culorii naturale a pantofilor și îi poate face să pară vechi. Pentru a vă menține pantofii și adidași ca noi întotdeauna, lustruiți-i / curățați-i în mod regulat. De asemenea, păstrați-vă pantofii și adidașii în siguranță și departe de papucii de uz casnic folosiți în mod regulat, pentru a evita ca praful să se așeze pe ei. Cel mai bun loc pentru păstrarea pantofilor este în dulapul pentru pantofi.

3. Calapodul este foarte important

Așezați un calapod de pantofi în ei, în timp ce nu purtați pantofii, deoarece asigură restabilirea formei și texturii naturale a pantofului. Mai mult, calapoadele de pantofi de cedru pot fi folosite pentru a păstra umezeala la distanță.

4. Țineți-i departe de lumina directă a soarelui

Căldura extremă sau lumina directă a soarelui pot duce la putrezirea uscată și pot provoca rigidizarea acestora. În schimb, păstrați-vă pantofii sau adidașii într-un mediu controlat și asigurați-vă că au o durată de viață mai mare atunci când îi scoateți în sfârșit la suprafață.

5. Nu utilizați cutii de pantofi din plastic

O pereche de pantofi sau adidași de damă are nevoie de o circulație adecvată a aerului și, prin urmare, cutiile de pantofi din plastic sau chiar din carton nu sunt niciodată bune pentru ea. Folosiți pungi confecționate din material respirabil pentru a depozita pantofii și adidașii și pentru a permite circulația ușoară și eficientă a aerului.

6. Folosiți cremă și luciu de pantofi

La fel cum pielea noastră are nevoie de un regim sănătos pentru a se menține tânără, pantofii au nevoie de lustruire și strălucire pentru a rămâne netezi. Lustruirea regulată a pantofilor și aplicarea frecventă a unei creme vă va ajuta să le oferiți pantofilor o durată de viață mai lungă și să le mențineți strălucirea și textura.

7. Păstrați talpa pantofului curată

Tălpile grozave sunt fundamentul pantofilor grozavi, prin urmare păstrarea tălpilor dvs. de pantofi este foarte importantă. Iată ce puteți face pentru a vă asigura că talpa dvs. este curată și ordonată:

  • Bateți pantofii în exterior, astfel încât praful liber să cadă.
  • Folosiți o perie pentru a scăpa de murdăria de pe tălpi.
  • Folosiți o pensulă uscată pentru a scăpa de murdăria din canelurile din tălpi.

8. Întineriți pielea

Pputeți ajuta pantofii din piele să respire și mai bine întinerindu-i cu o cremă pentru pantofi. Aplicați crema pentru pantofi pe pantofii uscați folosind o perie sau o cârpă moale și lăsați crema să se așeze perfect, lăsându-vă pantofii peste noapte înainte de a-i purta.

9. Pentru pantofi și tălpi de adidași albi

Pantofii albi, în special adidașii, sunt o pictogramă de stil și sunt iubiți atât de bărbați, cât și de femei. Dar culoarea albă se poate murdări și păta cu ușurință. Prin urmare, au nevoie de îngrijire suplimentară și atunci când trebuie să îi curățați, folosiți doar o cârpă curată, înmuiată într-un detergent de spălat vase pentru a șterge petele, oferindu-le astfel un aspect nou strălucitor.

10. Peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu pentru a vă face pantofii din nou strălucitori:

Toată lumea se bucură de etalarea unei perechi noi de adidași de damă strălucitori, dar ceea ce mulți nu își dau seama este că până și pantofii vechi pot fi la fel de strălucitori ca o pereche nouă. Folosiți o periuță de dinți înmuiată într-o pastă de peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu și frecați încet pasta peste tot pantoful. Veți avea o pereche strălucitoare de pantofi, pe care o puteți prezenta ca o pereche nouă de adidași de damă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » (P) 10 moduri de a avea grijă de pantofi și adidași