Antena Meniu Search
x

(P) Beneficiile și dezavantajele sandalelor

Sandalele sunt încălțămintea cea mai populară și mai des purtată pe timp de vară. Pe lângă faptul că vin în sute de modele disponibile, sandalele oferă câteva beneficii care îi fac pe toți să vrea să le poarte. Și nu doar în cazul femeilor, care sunt cele care le poartă de obicei. Mulți bărbați îndrăznesc, de asemenea, să poarte sandale pentru bărbați în viața de zi cu zi pentru a se bucura de toate avantajele pe care le oferă.

de Redactia Observator

la 01.07.2022, 19:04

Trebuie ținut cont de faptul că sandalele se poartă doar pe timpul verii, motiv pentru care sunt încălțămintea vedetă a sezonului. În restul anului, pentru amatoarele și amatoarii de ținute casual, cea mai comodă opțiune rămâne perechea de teniși damă sau cea pentru bărbați. Cu toate acestea, care sunt avantajele sandalelor și dezavantajele purtării lor?

Haideți să aflăm care sunt beneficiile purtării sandalelor și, bineînțeles, câteva dintre dezavantaje.

Beneficiile sandalelor de dama

  • Sandalele favorizează circulația, deoarece sunt un tip de încălțăminte deschisă, care lasă piciorul liber.
  • Sunt mai confortabile, deoarece ne permit să mergem fără șosete.
  • Plăcute, mai ales dacă purtați sandale dintr-un material bun.
  • Se potrivesc cu orice. Acestea sunt foarte versatile.
  • Putem găsi sute de modele pe piață în zilele noastre.
  • Acestea vă permit să fiți la modă fără a fi nevoie să purtați pantofi cu toc foarte înalt.
  • În mod surprinzător, purtarea sandalelor poate fi benefică în tratarea artritei. Acest lucru poate părea îndoielnic, dar se bazează pe studiul realizat de un profesor asociat de medicină internă la Rush Medical College și medic curant la Rush University Medical Center din Chicago, în Arthritis Care and Research, care a arătat că purtarea sandalelor și a altor pantofi flexibili cu talpă plată, precum tenișii, poate fi benefică pentru artrită.
  • Stimulează o bună dispoziție. Dacă sunteți într-o dispoziție proastă, este posibil să aveți nevoie de activități distractive, cum ar fi yoga sau ciclism. Aceste activități vă vor ajuta să vă ridicați starea de spirit. În plus, consumul de alimente sănătoase și delicioase va promova, de asemenea, fericirea. Deci, te-ai întrebat vreodată dacă sandalele îți pot îmbunătăți starea de spirit? Da, pentru că sandalele vin într-o gamă largă de culori amuzante. Acest lucru poate afecta buna dispoziție și confortul. Prin urmare, a avea sandale pentru picioare este benefic.

Dezavantajele sandalelor

  • Folosirea îndelungată a sandalelor poate cauza probleme de postură dacă nu purtați încălțăminte de calitate. Atâta timp cât alegeți pantofi cu talpă anatomică, acest dezavantaj este depășit.
  • Sunt mai fragile decât pantofii de sport, așa că este posibil să se rupă atunci când mergeți, mai ales dacă sunt de calitate slabă.
  • Talpa plată vă poate face să vă simțiți inconfortabil în timpul mersului, deoarece veți simți solul. Purtați sandale cu mai multe straturi de talpă pentru a evita acest inconvenient.
  • Sandalele pot face pielea să se usuce atunci când sunteți în mod constant în aer liber.
  • Expunerea călcâielor și a degetelor de la picioare la aer poate crește deteriorarea pielii, mai ales dacă nu aveți o rutină zilnică de înfrumusețare.

Primul pas pentru a evita toate dezavantajele pe care le-am enumerat mai sus este să alegi sandale de bună calitate. Este adevărat că prețul poate fi mai mare, dar calitatea va fi incredibilă, atât de mult încât veți putea petrece întreaga zi în sandale și nu veți avea niciun fel de problemă cu picioarele.

Bineînțeles, experții recomandă întotdeauna să purtați sandale care au o curea la gleznă. Acest lucru va conferi mai multă stabilitate și siguranță piciorului, mai ales dacă aveți tendința de a avea dureri în zonă. Menținerea gleznei sprijinite va fi de ajutor.

Verificați dacă talpa sandalelor dvs. este amortizată și dacă talpa nu este la același nivel cu solul. Este întotdeauna recomandat să aveți o mică înălțime pentru a ajuta circulația în picioare. De asemenea, talpa ridicată vă va ajuta să pară că aveți picioare mai subțiri și să mergeți mai confortabil.

În cele din urmă, recomandăm, de asemenea, ca piesele sandalelor să fie cusute împreună și nu lipite. Este adevărat că există niște cleiuri foarte rezistente, dar dacă îmbinările sunt cusute, acestea vor rezista și mai mult.

Sfaturi pentru a purta sandale

Pentru a purta sandale, aveți nevoie de ocazia perfectă, cum ar fi vara sau o ocazie casual. În acest caz, se recomandă să nu le purtați în timpul condusului. Sandalele pot aluneca de pe picioare și se pot bloca sub pedala de frână sau de accelerație.

De asemenea, nu este recomandabil să le purtați pentru alergare, drumeții, mers pe distanțe lungi, stat în picioare mult timp sau practicat sport. De fapt, trebuie să purtați adidași sau teniși pentru a fi mai activi.

De asemenea, dacă aveți dureri de spate, este posibil să nu aveți nevoie de sandale, deoarece este mai rău pentru această afecțiune. Prin urmare, trebuie să discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră.

În continuare, s-ar putea să aveți nevoie să știți ce să purtați cu sandale. În acest caz, poți opta și pentru pantaloni scurți casual, blugi sau fuste scurte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Inedit » (P) Beneficiile și dezavantajele sandalelor