Antena Meniu Search
x

Video Poveste de succes la malul mării. Magda şi Dan, doi tineri din Constanţa, fac bani din modelarea lutului

Doi tineri din Constanţa şi-au transformat pasiunea într-o afacere de succes. Au învăţat arta olăritului şi şi-au deschis un atelier în care făuresc obiecte decorative, căni şi chiar bijuterii. Şi nu duc lipsă de...clienţi.

de Alexandra Andronie

la 07.05.2021, 08:51

Vezi și

Magda Huiculescu, designer industrial: Am zis vreau să fac asta, dar a fost de pe o zi pe alta. Adică nu am stat şi m-am gândit. În curs de 3 zile 4 decizia era luată şi lucrurile începuseră să se lege 

Povestea lor începe la malul mării, în Constanţa, unde Magda si Dan si-au deschis un mic atelier de olărit. Cei doi confectioneaza in fiecare zi zeci de obiecte din lut şi ceramică.

Magda Huiculescu, designer industrial: Acest business reprezintă un loc unde mă pot exprima cum îmi doresc, în fiecare zi pot veni aici și este o lume pe care ne-am creat-o impreuna. Este un loc in care creativitatea zboara, in care emotiile zboara.

Dan se pregatea sa devina designer industrial, insa a cunoscut- o pe Magda si asa si-a descoperit adevarata pasiune - modelarea lutului. 

Pe acelaşi subiect

Dan Ghiţă, designer industrial:

Cum ai invatat sa lucrezi cu lutul?

Strict de pe internet, doar folosind Youtube-ul.

Cat ti-a luat sa inveti?

Inca invat, dureaza 5 ani pana poti sa spui ca stii sa lucrezi la roata.

Ai simtit vreodata ca nu poti sa inveti aceasta meserie?

Da, pot spune ca este un carusel. 

El modelează lutul, ea decorează obiectele

Atelierul este rodul muncii lor. Dan şi Magda isi impart sarcinile – el modeleaza lutul, iar ea decoreaza obiectele obtinute. 

Magda Huiculescu, designer industrial: A fost dificil pentru ca nu aveam o experienta anterioara cu acest material. El este un material care are propria personalitate, se asaza cum isi doreste el nu cum ne dorim noi.

Creativitatea lor este apreciată de tot mai mulţi clienţi care le calcă pragul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Poveste de succes la malul mării. Magda şi Dan, doi tineri din Constanţa, fac bani din modelarea lutului