Antena Meniu Search
x

Galerie foto Rapunzel în viaţa reală. O rusoaică petrece 16 ore pe săptămână pentru a-şi îngriji părul lung, în care i se încurcă uneori şi insecte

Părul lung, asemănător cu cel al prinţeselor din basme, nu există doar în filme sau în cărţile de poveşti. O femeie de 35 de ani din Rusia este o adevărată Rapunzel, cu plete ce măsoară în lungime aproximativ 130 de centimetri. Aceasta povesteşte că petrece 16 ore pe săptămână pentru a-şi îngriji podoaba capilară, mai ales că insectele îşi fac uneori cuib în părul său.

de Redactia Observator

la 10.10.2021, 09:03

Alena Mazanik, o rusoaică în vârstă de 35 de ani din Leninsk-Kuznetsky, se mândreşte cu părul ei lung, care o înconjoară ca o mantie. Aceasta povesteşte că şi-a dorit mult să semene cu prinţesa Rapunzel, un persoanj din basme, aşa că din 2011 a început să îşi îngrijească pletele cu mult mai multă rigurozitate. În 3-4 zile pe săptămână, are un ritual de îngrijire pe care îl urmează cu sfinţenie, cu toate că acest lucru îi răpeşte ore întregi. "Îmi iubesc părul, este atât de pufos şi mătăsos. Vara, îl port despletit şi ador senzaţia pletelor care se revarsă peste umeri, braţe şi coapse", spune Alana. "Îmi place să îl pieptăn şi să îl cuprind în palme".

Femeia admite, însă, că nu e uşor să-şi menţină podoaba capilară în stare perfectă, relatează Daily Mail. Deseori, insectele se încurcă în părul său, iar pe stradă se mai întâmplă ca şuviţele să i se încâlcească printre crengi. Se mai şi aşază pe el, din greşeală, iar dacă se grăbeşte prin casă riscă să rămână agăţată în clanţe sau piese de mobilier.

Citește și: Cele mai bune filme de dragoste din toate timpurile. Producții pe care trebuie să le vezi toamna aceasta

Rusoaica a devenit celebră pentru părul ei lung

Rusoaica postează pe reţelele de socializare numeroase fotografii în care cei peste două milioane de urmăritori îi pot admira părul. Dar nu toţi au cuvinte frumoase la adresa ei. Cu toate că în unele comentarii pletele sale sunt asemănate cu o "coadă de cal", Alena Mazanik nu se lasă afectată de ura din mediul online. "În fiecare zi, pe Instagram şi TikTok, îmi scriu omani din toate colţurile lumii care îmi fac multe complimente. Femeile îmi spun că sunt o sursă de inspiraţie pentru ele, iar bărbaţii mă imploră să nu mă tund niciodată". Gurilor rele, Alana le răspunde că părul oricui este frumos, indiferent dacă e drept, ondulat sau creţ, scurt sau lung, bogat sau mai rar. "Nu poţi judeca un om după cum arată. Fiecare dintre noi este frumos în felul lui şi are dreptul să aleagă cum să îşi poarte părul"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Inedit » Rapunzel în viaţa reală. O rusoaică petrece 16 ore pe săptămână pentru a-şi îngriji părul lung, în care i se încurcă uneori şi insecte