Rețeta savuroasă din weekend! Cartofi Hasselback cu usturoi
Cartofii Hasselback sunt un deliciu la orice masă sau cu orice ocazie

Cartofii Hasselback sunt un deliciu la orice masă sau cu orice ocazie
De ce ai nevoie:
- cartofi
- căței de usturoi
- ulei de masline
- unt
- piper si sare.
Pentru sos:
- O nouă şansă pentru un căprior lovit şi abandonat pe şosea. Helga, o şoferiţă cu inima de aur, l-a salvat de...
- Imagini spectaculoase surprinse în parcurile din Tokyo. Florile de cireş au transformat locul într-un peisaj de...
- O plantă rară, păzită zi și noapte într-o pădure din Târgu-Jiu. Cristi: "I se mai spune și floarea de șah"
- Reuniţi de destin, după 8 decenii. Cum s-au întâlnit la 95 de ani doi iubiţi din copilărie, datorită unei...
- Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Buna Vestire. Ce este interzis să faci astăzi, de Blagoveştenie sau Ziua...
- brânză sau parmezan
- pătrunjel sau rozmarin.
Spală foarte bine cartofii! Între timp, preîncălzește cuptorul la foc mediu și unge o tavă cu ulei de măsline. Crestează fiecare cartof, nu integral! Oprește-te aproape de bază: vei obține un aspect de acordeon. Apo, introdu între feliile crestate usturoi pisat. Pune cartofii Hasselback la tavă, stropindu-i cu câte o linguriță de unt pe fiecare parte. Presară ulei de masline, sare și piper și pune-i la foc.
Lasă-i să se rumenească bine, o oră, verificând din când în când. După ce i-ai scos de la cuptor, ornează cartofii Hasselback cu bucățele de brânză sau parmezan, pătrunjel proaspat sau rozmarin.
Poftă bună!
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰