Rețeta savuroasă din weekend! Cartofi Hasselback cu usturoi
Cartofii Hasselback sunt un deliciu la orice masă sau cu orice ocazie
Cartofii Hasselback sunt un deliciu la orice masă sau cu orice ocazie
De ce ai nevoie:
- cartofi
- căței de usturoi
- ulei de masline
- unt
- piper si sare.
Pentru sos:
- brânză sau parmezan
- pătrunjel sau rozmarin.
Spală foarte bine cartofii! Între timp, preîncălzește cuptorul la foc mediu și unge o tavă cu ulei de măsline. Crestează fiecare cartof, nu integral! Oprește-te aproape de bază: vei obține un aspect de acordeon. Apo, introdu între feliile crestate usturoi pisat. Pune cartofii Hasselback la tavă, stropindu-i cu câte o linguriță de unt pe fiecare parte. Presară ulei de masline, sare și piper și pune-i la foc.
Lasă-i să se rumenească bine, o oră, verificând din când în când. După ce i-ai scos de la cuptor, ornează cartofii Hasselback cu bucățele de brânză sau parmezan, pătrunjel proaspat sau rozmarin.
Poftă bună!
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰