Antena Meniu Search
x

Video România a depășit Japonia, Ungaria, Spania și Italia în Clasamentul Fericirii. Pe ce loc am ajuns la nivel mondial

Suntem tot mai fericiţi - Este oficial! România a urcat pe locul 28 din 146 în lume în clasamentul mondial. Suntem încă departe de campionii finlandezi, dar am întrecut maghiarii, spaniolii, italienii şi japonezii. După o pandemie şi un război la graniţă, am învăţat, se pare, să ne bucurăm si de lucrurile mici. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 02.01.2023, 21:30

Vezi și

În căutarea fericirii, chiar şi pentru câteva secunde, aşa au început anul românii. Mulţi o şi găsesc - dovadă, avansăm în clasament.

Mădălina Iacob, reporter Observator: Cele mai mari creşteri de bunăstare le au anul acesta țări din Balcani: Serbia, Bulgaria şi România. Noi am urcat în topul fericirii 58 de locuri în ultimii 8 ani. Eram mai triști acum doi ani, pe locul 46, şi mult mai rău în 2013 - locul 90 in clasamentul mondial. Acum, pe primul loc sunt finlandezii, al cincilea an la rând. Danemarca rămâne pe locul doi, iar Islanda este pe ultima treapta a podiumului, în urcare. Urmează Elveţia şi Olanda. La polul opus sunt locuitorii din Afganistan şi Liban. 

Clasamentul fericirii ia în calcul produsul intern brut pe cap de locuitor, speranţa de viaţă, ajutoarele sociale, libertatea şi corupţia

Pentru şapte din 10 angajați români, fericirea este sinonimă cu împlinirea profesională. Cei cu mai multă experienţă ne sfătuiesc să avem, însă, alte ţeluri. 

Profesor pensionar: Fericirea înseamnă împacarea cu tine însuţi, încercarea de a fi din ce în ce mai bun. Poate în tinerețe am avut și alte valori, dar niciodată banii. Placerea de a învăța, de a ști, de a cunoaște. 

În raportul mondial al fericirii, nemţii şi americanii sunt imediat sub americanii de pe locul 16, iar englezii rămân pe 17. Rusia scade în clasament până pe locul 80.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Inedit » România a depășit Japonia, Ungaria, Spania și Italia în Clasamentul Fericirii. Pe ce loc am ajuns la nivel mondial