Antena Meniu Search
x

OMS: "Condiţii perfecte" pentru apariţia unei noi variante COVID-19. Pandemia nu s-a încheiat

Lupta împotriva COVID nu a ajuns la final. Lipsa supravegherii infecțiilor cu noul coronavirus SARS-CoV-2 ar putea duce la apariție unei noi variante „îngrijorătoare”, spune directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

de Redactia Observator

la 02.12.2022, 18:15

Tedros Adhanom Ghebreyesus
Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general OMS - Profimedia

Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat vineri că lacunele în ceea ce privește supravegherea, testarea, secvențierea și vaccinarea pentru COVID-19 continuă să creeze "condițiile perfecte pentru apariția unei noi variante îngrijorătoare", transmite Reuters, potrivit Mediafax.

OMS: Pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat

După ce a trecut apogeul pandemiei, țările din întreaga lume încep să slăbească frâiele în ce privește supravegherea, testarea și vaccinarea împotriva acestei boli care a făcut peste 6 milioane de victime până în prezent. Aproximativ 90% din populația mondială are un anumit nivel de imunitate la SARS-COV-2, fie datorită unei infecții anterioare, fie datorită vaccinării, potrivit estimărilor agenției mondiale de sănătate.

"Suntem mult mai aproape de a putea spune că faza de urgență a pandemiei s-a încheiat, dar nu am ajuns încă acolo", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în timpul unei conferințe de presă. Comentariile sale vin în contextul în care China înregistrează o revenire a numărului de infecții.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » OMS: "Condiţii perfecte" pentru apariţia unei noi variante COVID-19. Pandemia nu s-a încheiat