Antena Meniu Search
x

Sportivul Andrei Roşu şi-a făcut câinele vegan şi a postat imagini cu meniul: "Iată fiertura"

Sportivul Andrei Roşu, care a intrat în Cartea Recordurilor după ce a alergat şapte maratoane şi şapte ultramaratoane pe şapte continente, a stârnit discuţii aprinse pe Facebook, în urma unei postări în care prezintă meniul câinelui său, pe care îl numeşte "veganul patruped".

de Redactia Observator

la 19.04.2021, 19:58

Dieta propusă de Andrei Roşu, primită cu scepticism de fanii acestuia
Andrei Roşu are mare încredere în dieta aleasă pentru câinele lui - Instagram Andrei Roşu
  • Alegerea făcută de sportivul Andrei Roşu, pusă sub semnul întrebării de susţinătorii acestuia.

"Ce mănâncă veganul patruped (în vârstă de patru ani) al familiei noastre? În afară de bobiţele din plante fortificate cu tot ce trebuie (şi care se găsesc în comerţ - sunt vreo 10-15 branduri), ne place să îi şi gătim, din când în când. Iată "fiertura" de azi, făcută de Oana ("mama" lui Hoka): cous-cous, quinoa, linte, morcov, cartof dulce, dovleac, ţelină şi un mix de uleiuri (cocos, in, măsline, floarea soarelui). Yummmyyyy!!... şi suficiente calorii, proteine, minerale, vitamine şi grăsimi pentru un alergător de 34 de kilograme, cu o medie zilnica alergată de 15 kilometri", este mesajul postat de Andrei Roşu şi însoţit de poze cu masa pregătită pentru căţel.

Pe Facebook, mai multe persoane i-au atras atenţia că şi-a forţat patrupedul să fie vegan şi că nu este un lucru sănătos pentru acesta.

"Deci să transformi câinele din omnivor în ierbivor este ceva de domeniul bolii psihice. Doar pentru faptul că tu ai ales pentru el, pentru că tu ești stăpânul, nu trebuie să îți închipui că aceluiași câine, când îi va fi oferită alegerea între carne și legume, el va alege ce aberezi tu", "Cum adică patrupedul vegan? Înțeleg tu și familia ta, care ați ales asta, însă câinele?" sau "Unde sunt proteinele în lista de alimente de mai sus? Cum îi asiguri tu câinelui un aport de proteine de 20-25 % zilnic? Îi dai numai carbo, un macronutrient neesenţial, dar câinele este omnivor, din nevoie, un câine are un tract digestiv scurt. Nu este vaca, care are un tract digestiv lung, şi stomacul este construit să digere plantele", sunt doar câteva dintre comentarii.

Sportivul nu s-a lăsat şi a oferit un răspuns celor care i-au pus sub semnul întrebării alegerile. Andrei Roşu a precizat că "promit că revin măcar o dată pe an cu status-ul lui Hoka, pentru a vă asigura că e bine, sănătos".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Sportivul Andrei Roşu şi-a făcut câinele vegan şi a postat imagini cu meniul: "Iată fiertura"