Antena Meniu Search
x

Video Un al doilea pui de ren s-a născut în România, în captivitate

Mai este mult pănă la Crăciun, dar e bine de ştiut că anul acesta Moşul va avea un ajutor în plus. Rezervaţia de la Vama Buzăului s-a "îmbogăţit" din această săptămână cu un pui de ren. Este al doilea exemplar care vine pe lume aici.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 18.05.2021, 13:58

Vezi și

Caudiu Loghin, reporter Observator: "Sunt doar două zile de când s-a născut. Este vorba despre o femelă. Acest exemplar s-a născut cu doar două zile înainte de o ocazie cu totul şi cu totul specială. Astăzi este ziua celuilalt exemplar de pui de ren, tot o femelă, sora acestui animal. Cele două femele nu au încă nume, astfel că lista cu sugestii rămâne deschisă".

Rezervația Naturală „Valea Zimbrilor” din stațiunea de interes local Vama Buzăului a luat ființă ca parte a unui proiect de dezvoltare turistică a zonei fiind inclusă în Strategia de Conservare a Zimbrului în România, studiul privind oportunitatea înființării rezervației, cât și lucrările efectuate până în prezent (inclusiv primul transport de zimbri din luna noiembrie 2008).

Conservarea speciei zimbrilor și repopularea Carpaților este esențială din punct de vedere al biodiversității, mediul avut în vedere pentru rezervație fiind unul perfect pentru dezvoltarea speciei.

În incinta rezervației trăiește și o familie de reni, dar și una de căprioare. În rezervație sunt în prezent peste 20 de exemplare de zimbru, o parte fiind eliberate anii trecuți în zonele de reintoruducere a zimbrului din Carpații Meridionali.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Un al doilea pui de ren s-a născut în România, în captivitate