Antena Meniu Search
x

Video Un pui de ren, răsfățatul turiștilor de Crăciun

Moş Crăciun are ajutoare peste tot în lume, iar unele dintre ele sunt mai aproape decât ne imaginăm. În Braşov, în rezervaţia de la Vama Buzăului, trăieşte o familie de reni care mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă atrage o mulţime de vizitatori. Cei mai mulţi vor să-l vadă pe puiul de ren, unul dintre puţinele exemplare din această specie născute în captivitate aici, în România. Iată-l.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 23.12.2020, 02:19

Vezi și

Nu are nici măcar un an, dar micul ren este deja vedeta Rezervaţiei din Vama Buzăului. Surpriza este cu atât mai mare cu cât este unul dintre puţinele exemplare, din această specie, născute în captivitate la noi în ţară. Aproape un miracol, spun administratorii. 

Familia de reni a ajuns în rezervaţia braşoveană în urmă cu doi ani. A venit tocmai din Olanda, dar s-a adaptat atât de bine încât a adus pe lume şi un pui. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Părinţii puiului au patru ani si respectiv 5 ani. Femela de ren născută în capitvitate are 7 luni şi încă nu are un nume. 

Fabian Rot, administratorul rezervaţiei de zimbri: Noi aici avem aceasta posibilitate, nu foarte departe de brasov, la 40 de km sa aducem aceasta bucurie turistilor, a putea vedea trei animale deosebit de frumoase, blande.

Turiştii sunt fermecaţi de familia de reni. Puiul este vedeta, desigur

Renul cel mic nu a primit deocamdată un nume, dar administratorii aşteaptă propuneri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Un pui de ren, răsfățatul turiștilor de Crăciun