Antena Meniu Search
x

Uscătoarele de mâini, un pericol public? O postare virală te poate face să te gândești de două ori înainte să le folosești (Foto)

O postare devenită virală te poate face să te gândești de două ori înainte să folosești uscătoarele de mâini din toaletele din mall-uri sau alte locuri publice

O postare devenită virală te poate face să te gândești de două ori înainte să folosești uscătoarele de mâini din mall-uri sau alte locuri publice.

O tânără din California a făcut un experiment, iar rezultatul a fost distribuit de peste 500.000 de ori pe Facebook, scrie New York Post.

“Ok guys..sunteți gata să fiți șocați!”, a scris Nichole Ward în postarea de pe Facebook.

Uscatoare de maini, pericol public?
Pe acelaşi subiect

“Aici, vedeți ceea ce a crescut într-un vas Petri la câteva zile după ce l-am introdus, pentru doar trei minute, într-un uscător de mâini dintr-o toaletă publică. Da, doar trei minute”, a scris tânăra alături de o fotografie în care se văd o multitudine de ciuperci și bacterii apărute în recipientul respectiv.

Vasul Petri este un recipient rotund, fabricat din sticlă sau material plastic, folosit pentru cultivarea microorganismelor sau mostrelor de animale sau plante. 

“SĂ NU VĂ MAI USCAȚI NICIODATĂ mâinile într-un astfel de uscător. Aici vedeți un număr de posibile bacterii și fungi patogeni care zboară în jurul mâinilor voastre în timp ce voi vă gândiți că plecați de acolo cu mâinile curate. Cu plăcere“, mai scrie Nichole Ward în postare.

New York Post scrie că tânăra din California susține că a introdus vasul Petri într-un uscător de mâini marca Dyson Airblade, după care l-a lăsat la incubat timp de 48 de ore.

Uscatoarele de maini, pericol public?

“Suntem surprinși de rezultat și nu este clară metodologia folosită. Toate uscătoarele Dyson Airblade au filtre HEPA care captează particulele la fel de mici precum bacteriile.

Aceste uscătoare sunt certificate ca fiind igienice de către cercetători universitari și sunt folosite de spitale, producători de alimente și afaceri din toată lumea”, a declarat un purtător de cuvânt al firmei Dyson.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Uscătoarele de mâini, un pericol public? O postare virală te poate face să te gândești de două ori înainte să le folosești (Foto)