Antena Meniu Search
x

VIRAL: Un artist creează opere de artă din dolari americani (GALERIE FOTO)

Mark Wagner realizează colaje folosind bancnote adevărate sau bucăţi din bancnote, creând adevărate opere de artă. Artistul transformă banii în creaturi mitice, scene fantastice sau portrete de politicieni.

Mark Wagner realizează colaje folosind bancnote adevărate sau bucăţi din bancnote, creând adevărate opere de artă. Artistul transformă banii în creaturi mitice, scene fantastice sau portrete de politicieni.

Artistul american a început să folosească bancnote pentru operele sale în 1999, când s-a gândit la “cel mai obişnuit tip de hârtie pe care-l poate găsi” pentru a realiza o anumită lucrare.

“Banii sunt percepuţi diferit de oameni, însă reprezintă întotdeauna un subiect de discuţie. Însă dacă îi întrebi ‘Ce sunt banii?’, mulţi oameni nu pot să-ţi dea un răspuns bun şi încerc să le ofer răspunsuri prin opera mea”, a declarat Mark Wagner.

Deşi a folosit şi alte tipuri de hârtie, în ultimii zeci ani, Wagner s-a axat doar pe bancnote pentru realizarea colajelor sale.

“Partea mea favorită, care este atât de mică, este reverul drept al preşedintelui Washington (n.r. - de pe bancnota de un dolar). Una singură nu înseamnă nimic, dar dacă strângi 1.000 de astfel de bucăţi şi le lipeşti obţii o textură extraordinară”, a mai spus Mark Wagner.

Fiecare colaj este realizat din bucăţi mici tăiate din bancnote, de cele mai multe ori fiind vorba despre bancnota de un dolar, pe care le lipeşte cu ajutorul unei pensule. Artistul spune că foloseşte toate părţile unei bancnote, indiferent cât de mică este aceasta.

În mod normal, Wagner nu numără câte bancnote foloseşte pentru a realiza un colaj, însă atunci când a realizat o operă reprezentând Statuia Libertăţii, cu o înălţime de 5 metri, artistul a folosit 1.121 de bancnote de un dolar, respectiv 81.895 de bucăţi din aceste bancnote.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » VIRAL: Un artist creează opere de artă din dolari americani (GALERIE FOTO)