Antena Meniu Search
x

Video Paul Cozighian, despre revoltele din Franţa: Extrema stânga a făcut circ în Parlament, nici în România nu am văzut aşa

Francezii protestează violent împotriva noii legi care creşte vârsta de pensionare. Sute de mii de oameni au ieşit joi seară în stradă, după ce reforma pensiilor a fost adoptată forţat de preşedintele Emmanuel Macron, fără a fi aprobată în Parlament. În marile oraşe, poliţia a intervenit în forţă pentru a-i calma pe protestatarii care au incendiat pubele şi maşini. Marile sindicate franceze ameninţă însă cu noi proteste de amploare. 

Marius Pancu
de Marius Pancu

la 17.03.2023, 13:52

Vezi și

Marile oraşe din Franţa s-au transformat în câmpuri de luptă. Violenţele au început imediat după ce legea cea care creşte vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani, a fost aprobată fără a fi votată de Parlament.

Paul Cozighian, Le Figaro: "Strategia a fost să meargă. După cum bine ştiţi, actualmente nu există o majoritate parlamentară, partidul lui Macron nu deţine majoritatea şi atacă în forţă cu acest celebru articol care permite Guvernului să dea legi fără să fie votate în Parlament."

Franţa, pregătită pentru noi proteste

Poliţia a intervenit în forţă pentru a calma spiritele. Manifestanţii au devenit însă şi mai violenţi. În Paris, mai multe pubele şi o maşină au fost incendiate. Cel puţin 120 de oameni au fost arestaţi. Vineri, doar în capitala Franţei au fost mobilizaţi 4500 de poliţişti şi jandarmi. Alţi 5000 au fost trimişi pentru a menţine ordinea în celelalte oraşe. Tensiunile sunt departe de final. Mii de francezi refuză să se întoarcă la lucru. 

Paul Cozighian, Le Figaro: "Pentru ce este acum pe străzi, nu este doar Macron responsabil, ci este şi extrema stângă care a făcut un circ de nedescris în Parlament. Nici în România nu am văzut o asemenea atitudine. Deci extrema stângă a dat tonul."

Şi opoziţia este în asentimentului populaţiei. Deranjaţi că nu au avut un cuvânt de spus, politicienii ameninţă acum cu o moţiune de cenzură împotriva guvernului lui Macron. Francezii au început din nou să iasă în stradă de la primele ore. Iar sindicatele au anunţat deja proteste şi o mobilizare generală pe data de 23 martie. 

Vedeţi interviul cu Paul Cozighian despre situaţia din Franţa în VIDEO de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Interviurile lui Marius Pancu » Paul Cozighian, despre revoltele din Franţa: Extrema stânga a făcut circ în Parlament, nici în România nu am văzut aşa