Video

Anchetă DNA în cazul poveştii banilor europeni "aruncaţi'' la groapa de deşeuri Mestecăniş. Pe cine vizează procurorii

De Bianca Iacob.
Publicat: 20.07.2021, 21:42.
Actualizat: 20.07.2021, 21:42

E oficial! Se redeschide ancheta DNA în cazul gropii de gunoi din vârf de munte, din inima Bucovinei. La două luni după dezvăluirile Observator, în campania "După noi, gunoiul", judecătorii dau verde procurorilor anticorupţie să investigheze povestea banilor europeni aruncaţi la groapa de deşeuri Mestecăniş.

Sunt vizaţi funcţionari ai Consiliului Judeţean Suceava, Direcţia de Sănătate Publică Suceava, Sucursala Căi Ferate Iaşi şi Protecţia Mediului Bacău. În plângerile de la DNA formulate în urmă cu trei ani de o casă de avocatură din Cluj, autorităţile locale sunt acuzate că ar fi prezentat documente false Comisiei Europene, din care ar fi rezultat că mediul nu a fost afectat de construcţia acelui depozit ecologic deşeuri din vârf de munte.

Dosarul gropii de gunoi Mestecăniş este redeschis

Pe baza acestor documente, executivul de la Bruxelles a şi aprobat finanţarea. Este vorba de peste 7 milioane de euro. Lucrările au fost supervizate de către fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, iar mai apoi, contractul de finanţare a fost semnat de către Gheorghe Flutur.

Citește și:

Este vorba de o groapă de gunoi în inima Bucovinei, în inima muntelui, care dacă ar fi deschisă ar afecta peste 100.000 de locuitori. Procurorii sunt cei care trebuie să decidă dacă autorităţile locale au încălcat sau nu legea când au luaz 7 milioane de euro de la Uniunea Europeană.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.