Antena Meniu Search
x

Video Cum au ajuns 50 de milioane de lei pentru măşti COVID la firma unei bucătărese din Giurgiu. Şefa ONAC ar fi aprobat totul

Noi acuzaţii într-un dosar penal pentru echipamente medicale cumpărate ilegal în pandemie. Şefa Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate, Cornelia Nagy, este urmărită penal de DNA pentru abuz în serviciu. Dosarul vizează una dintre primele tranşe de măşti sanitare cumpărate de stat la începutul crizei COVID de la o firmă a unei bucătărese din Giurgiu.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 05.05.2022, 21:36

Vezi și

Cornelia Nagy, preşedintele Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC), este urmărită penal de DNA pentru abuz în serviciu, într-un dosar legat de achiziţia nelegală de măşti de protecţie împotriva COVID-19. Este vorba de 50 de milioane de lei, pentru 1.750.000 de măşti pe care firma din Giurgiu se angajase să le dea statului prin contractul cu pricina. Firma ROMWINE & COFFE SRL este controlată de doi oameni de afaceri, unul dintre ei fiind Cătălin Hideg, o figură controversată din Sănătate. Îniante de pandemie, firma se ocupa de vânzarea de alimente, băuturi şi produse din tutun.

Şefa ONAC, Cornelia Nagy, urmărită penal de DNA

În dosarul în cauză, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au suspiciuni că atât şefa ONAC, Cornelia Nagy, cât şi consiliera de achiziţii ar fi semnat contractul-cadru determiante de către cei doi oameni de afaceri care controlau firma, deşi aveau cunoştinţă că nu ar fi putut livra măştile la termen. Procurorii DNA mai spun că în acest sens, s-ar fi falsificat mai multe documente care ar fi permis ROMWINE & COFFE SRL să evite plata penalităţilor în valoare de peste 12 milioane de lei către stat.

Se vorbeşte şi despre o sumă de o jumătate de milion de lei care ar fi fost oferită de unul dintre suspecţi către un altul din dosar. În starea de urgenţă, ONAC s-a ocupat de achiziţii şi au fost făcute mai multe rapoarte, unul al Curţii de Conturi, dar şi al Corpului de Control al Ministerului de Finanţe. Ambele rapoarte au ajuns la DNA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Justitie » Cum au ajuns 50 de milioane de lei pentru măşti COVID la firma unei bucătărese din Giurgiu. Şefa ONAC ar fi aprobat totul