Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea, vizat de DNA într-un nou dosar. Ar fi folosit banii partidului pentru vacante exotice - surse

Liviu Dragnea ar fi folosit banii partidului pentru a merge în vacanţe exotice, afirmă surse politice. DNA a cerut informaţii de la PSD pentru a afla dacă au existat "evenimente cu caracter politic" în acele locaţii.

de Redactia Observator

la 31.08.2021, 12:28

Liviu Dragnea, la ieşirea din Penitenciarul Rahova
Liviu Dragnea este vizat de un nou dosar penal - Hepta / Mediafax Foto / Eduard Vinatoru

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea, recent eliberat din închisoare, este vizat de DNA într-un nou dosar, în legătură cu utilizarea unor sume din fondurile partidului pentru vacante exotice, afirmă surse politice, citate de News.ro.

Conform surselor citate, DNA a cerut printr-o adresă oficială informaţii de la PSD, pentru a afla dacă în perioada 2018-2019 partidul a organizat “evenimente cu caracter politic” în destinaţii exotice precum Indonezia, Bali, Republica Dominicană, Punta Cana şi Doha. 

În adresă sunt nominalizate mai multe persoane care ar fi mers în deplasări alături de Liviu Dragnea pe banii partidului: Adrian Mladinoiu (fostul său aghiotant), Irina Tănase (partenera de viaţă), Mircea Drăghici (fostul trezorier al PSD), aflat în detenţie pentru utilizarea fondurilor PSD în interes personal, şi alte persoane care nu sunt membri  PSD.

Liviu Dragnea, eliberat din închisoare 

Pe acelaşi subiect

Liviu Dragnea a fost eliberat din penitenciar în 15 iulie, după doi ani şi două luni de detenţie. La 26 iulie, el a fost convocat la DNA. 

Judecătorii Tribunalului Giurgiu au motivat liberarea condiţionată a lui Liviu Dragnea convinşi că acesta s-a îndreptat şi că se poate reintegra în societate. Magistraţii spun că acesta "a avut un comportament exemplar".

Judecătorii Tribunalului Giurgiu care au decis liberarea condiţionată a lui Liviu Dragnea consideră că nu au relevanţă declaraţiile publice făcute de acesta după liberare, importantă fiind atitudinea sa din timpul detenţiei şi în faţa instanţei.

În 17 mai, Liviu Dragnea a fost tirmis în judecată în dosarul finanţării şi organizării vizitei sale în SUA, în 2017

Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ICCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În acest dosar, Dragnea, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Potrivit procurorilor anticorupție, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea controla și coordona activitatea DGASPC din județ, instituție unde erau încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două erau plătite de DGASPC Teleorman, dar, în realitate, lucrau la organizația județeană a PSD.

Anchetatorii susțin că Botorogeanu și Stoica nu s-au prezentat la serviciu și nu au desfășurat niciuna dintre activitățile prevăzute în contractul cu Direcția de Asistență Socială.

Înainte de condamnarea din dosarul angajărilor fictive, Dragnea a primit și o condamnare de doi ani cu suspendare în dosarul Referendumului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Justitie » Liviu Dragnea, vizat de DNA într-un nou dosar. Ar fi folosit banii partidului pentru vacante exotice - surse