Antena Meniu Search
x

VIDEO. Momentul eliberării lui Liviu Dragnea din închisoare: Mă consider un deţinut politic. PSD a ajuns un partid marionetă, condus de laşi

Liviu Dragnea a fost eliberat condiţionat. Magistrații Tribunalului Giurgiu au decis că fostul preşedinte al PSD va ieşi din închisoare după 2 ani şi 2 luni. Liviu Dragnea a fost condamnat în mai 2019 la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. 

de Redactia Observator

la 15.07.2021, 17:37

Vezi și

La ieșirea din închisoare, Liviu Dragnea a transmis că se consideră un deținut politic și că PSD a ajuns un partid ”marionetă”.  Liviu Dragnea a declarat că „a fost o perioadă de 2 ani de chin și suferință, abuzuri și umilință. Cea mai mare parte a populației a înțeles de ce s-a ajuns aici. Eu când am plecat România era o țară plină de speranță, azi e afectată serios libertatea de exprimare.” Dragnea a mai spus că se consideră deținut politic: „Am intrat nevinovat”. „Mi s-a cerut insistent să-mi recunosc vinovăția, ceea nu am acceptat”, a mai spus Dragnea. El a afirmat că va lucra la firma fiului său, iar despre PSD a spus că după perioada în care a stat închis îl găsește „praf”, „un partid  marionetă, condus de lași”. Cel mai mult, spune Dragnea, i-au lipsit copiii și Irina.

Liviu Dragnea, aşteptat de iubita Irina Tănase și de câțiva susținători la ieşirea din închisoare

În cererea de eliberare condiţionată, avocata fostului lider PSD a menţionat că, în timpul executării pedepsei, clientul său ar fi fost ameninţat inclusiv cu violul. În timpul încarcerării Liviu Dragnea a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, unde executa pedeapsa. El a intentat mai multe procese, pentru că nu ar fi fost lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

Liviu Dragnea este aşteptat de iubita Irina Tănase la ieşirea din închisoare, dar şi de câţiva zeci de susţinători. Liviu Dragnea va fi luat în evidență la Secția 2 de Poliției unde va semneze să semneze după ieșirea din Penitenciarul Rahova, potrivit unor surse Observator.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Irina Tănase a plâns la aflarea deciziei

Irina Tănase a declarat presei că nici ea și nici Liviu Dragnea nu se așteptau la o decizie favorabilă astăzi și că a plâns când a primit vestea. Iubita fostului lider PSD a mai povestit în fața penitenciarului că nu au momentan planuri de vacanță. Are emoții pentru celelalte două dosare însă decizia de azi i se pare un semn bun.

Dragnea a stat închis 2 ani și 2 luni. Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. După împlinirea fracţiei de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obţină eliberarea condiţionată.

Ce nu poate să facă Liviu Dragnea după ieșirea din închisoare

Liviu Dragnea va avea mai multe drepturi restrânse după eliberare. Nu are voie să ocupe funcții publice sau funcții în conducerea PSD. Potrivit magistraților, Dragnea ”nu are dreptul de a alege şi de a fi ales în organele puterii de stat şi în funcţii elective de stat; dreptul de a ocupa o funcţie implicînd exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvîrşirea infracţiunii.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » VIDEO. Momentul eliberării lui Liviu Dragnea din închisoare: Mă consider un deţinut politic. PSD a ajuns un partid marionetă, condus de laşi