Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Noi acuzaţii pentru Iulian Dumitrescu. Procurorii DNA susţin că a pus la punct o adevărată "caracatiţă" prin care primea şi dădea mită de sute de mii de euro

Noi acuzaţii de corupţie pentru Iulian Dumitrescu. Preşedintele încă în funcţie al Consiliului Judeţean Prahova ar fi dat şi ar fi primit mită sute de mii de euro de la firme de construcţii pentru a le intermedia contracte cu primăria din Lehliu. Procurorii DNA au făcut zeci de percheziţii, azi, pentru a ridica noile probe.

de Ana Grigore

la 30.07.2024 , 20:21

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, aflat deja sub control judiciar, a ajuns din nou la audieri. Procurorii DNA au extins urmărirea penală în dosarul lui Iulian Dumitrescu pentru fapte de corupţie care ar fi avut loc în perioada 2021 - 2022. Sunt vizaţi mai mulţi funcţionari publici şi complicii lor. Astăzi au avut loc 18 percheziţii în patru judeţe şi inclusiv la primăria Lehliu. Edilul localităţii, Iulian Iacomi, va fi şi el audiat zilele următoare.

Şeful CJ Prahova nu a comentat noile acuzaţii

Surse din anchetă spun că Iulian Dumitrescu l-ar fi atras pe primarul din Lehliu în caracatiţa pe care a creat-o. L-ar fi determinat să apeleze la anumite firme de construcţii pentru contracte de lucrări publice. Pentru intermediere, ar fi primit mită de la oamenii de afaceri. Percheziţiile au avut loc la sedii de firme şi locuinţe din Bucureşti, Ilfov, Prahova şi Călăraşi. Procurorii au mers şi la domiciliul primarului din Lehliu, dar nu l-au găsit acasă fiind plecat în vacanţă.

Vezi și

Şeful CJ Prahova nu a comentat noile acuzaţii. Dumitrescu şi Iacomi au fost colegi de partid, în PNL, până în 2022. Înainte să ajungă preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu a fost parlamentar de Călăraşi. Cel mai probabil il cunoaste bine pe primarul de Lehliu, dat fiind faptul ca edilul e la al şaselea mandat. Iulian Dumitrescu a fost pus sub acuzare de DNA pe întâi februarie, după denunţul unui om de afaceri. Preşedintele de consiliu judeţean i-ar fi cerut să cumpere firma cumnatului său pentru 47 de milioane de lei. I-a promis în schimb contracte cu bani publici. Omul de afaceri a apucat să plătească 16 milioane, bani care ar fi fost transferaţi în conturile şefului de judeţ.

Politicianul a frapat mereu prin luxul afişat. Plăteşte 6.000 de euro pe lună chirie pentru un apartament de 800 de metri pătraţi şi conduce maşini de de sute de mii de euro, fiind poreclit Baronul Lamborghini. Aflat sub control judiciar, Dumitrescu a candidat pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, dar a pierdut la şapte procente distanţă de contracandidatul său de la PSD. Va preda mandatul la finalul lunii septembrie.

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Justiţie » Noi acuzaţii pentru Iulian Dumitrescu. Procurorii DNA susţin că a pus la punct o adevărată "caracatiţă" prin care primea şi dădea mită de sute de mii de euro