Antena Meniu Search
x

A dat 230.000 de euro pe o casă nouă, dar visul s-a dovedit un coşmar. Capcană imobiliară pentru un tată cu trei copii din Anglia

Un coşmar imobiliar sau cum să dai o căruţă de bani pentru nimic. O familie din Huddersfield, West Yorkshire, se revoltă, furioasă, şi se plânge că a plătit peste 230.000 de euro ca să-şi vadă visul devenit realitate. Oamenii şi-au cumpărat o casă cu trei dormitoare, dar în ciuda tuturor eforturilor de a lua decizia perfectă s-au trezit prinşi într-un adevărat coşmar. Iar când au vrut să repare greşelile, lucrurile au luat-o cu adevărat razna! Acum, Doug Jarrett, tată a trei copii, a primit o nouă lovitură după investiţia uriaşă, relatează Daily Mail.

de Redactia Observator

la 12.01.2024, 17:47

Capcană imobiliară într-un complex de locuinţe din Anglia
Capcană imobiliară într-un complex de locuinţe din Anglia - Profimedia (scop ilustrativ)

Lovitură pentru un tată a trei copii, care a descoperit o mulţime de defecte la locuinţa cu trei dormitoare. După doi ani de luptă asiduă în instanţă, s-a întors practic de unde a plecat. Proprietarul casei, Doug Jarrett, spera din tot sufletul ca întregul său calvar să ia sfârşit când muncitorii au venit să-i pună la punct câteva erori de construcţie. Nici pe departe, însă! "Doreii" au transformat locuinţa de 200.000 de lire sterline (peste 230.000 de euro) într-una de coşmar. Nici măcar n-au avut încălzire timp de trei ani.

230.000 de euro pentru o viaţă de coşmar

Doug Jarrett se aştepta să primească inclusiv suma de 2.600 de lire sterline (peste 3.000 de euro) de la compania Yorkshire Housing, co-proprietar al complexului de locuinţe. Acesta susţine că era responsabilitatea administratorilor să pună la punct lucrurile şi să rezolve întreaga situaţie de la casa nouă, dar de nelocuit.

Totul a început după ce a cumpărat casa din Huddersfield, West Yorkshire. Bărbatul, de meserie electrician, încearcă de atunci să-şi recupereze măcar o parte din pierderi şi să obţină dreptate. Abia acum a primit, însă, mici compensaţii pentru faptul că stă de trei ani fără căldură. 

Pe acelaşi subiect

Nouă lovitură pentru familia păgubită

Dacă lucrurile păreau să se aşeze pe făgaşul cel bun, familia păgubită se confruntă acum cu noi probleme. Asta după ce judecătorul care înclina în favoarea lor a fost înlăturat din funcţie, iar tot ce reuşiseră să obţină s-a năruit în faţa lor. Bătălia în instanţă va continua în cursul acestui an, timp în care Doug Jarrett va pierde timp, bani şi resurse.

La audieri, Doug Jarrett a declarat că a fost făsut să se simtă "ca un criminal", şi e sătul să se tot justifice de ani întregi. "Şi eu, şi cei trei copii am suferit din cauza lipsei de căldură. A fost o adevărată ameninţare la adresa sănătăţii noastre şi a siguranţei traiului nostru. În caz extrem, din această cauză mor oameni", a precizat bărbatul.

Ce i-au promis agenţii de imobiliare

Agenţa de imobiliare şi dezvoltatorul promiteau să le ofere cumpărătorilor "case superbe", construite din piatră, pentru recrea viaţa la ţară într-un loc pitoresc, cu multe coline. Contractul de vânzare-cumpărare a fost semnat înainte ca familia să se mute aici - data stabilită iniţial era în martie 2021. Condiţia era ca defectele asupra cărora părţile au convenit să fie rezolvate până la sosirea lui Doug Jarrett şi a copiilor săi.

Nu au primit însă undă verde pentru a se muta până în octombrie 2021, iar noul proprietar a plătit taxe adiţionale care i-au îngreunat viaţa. Într-un final, au sosit cu toate bagajele până în perioada sărbătorilor de iarnă.

Casă nouă, cu probleme majore

Biroul Naţional pentru Probleme Imobiliare a investigat plângerea bărbatului, obligând constructorul să asigure 10 reparaţii specifice până în aprilie 2022. Acestea nu au fost făcute nici până în ziua de azi. Cel puţin nu de către dezvoltator. Sătul de amânări, Doug Jarrett s-a apucat să repare el, acolo unde a putut, o parte dintre problemele casei.

Procesul continuă pentru englezul ghinionist şi rămâne de văzut dacă va reuşi să obţină ce şi-a propus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » A dat 230.000 de euro pe o casă nouă, dar visul s-a dovedit un coşmar. Capcană imobiliară pentru un tată cu trei copii din Anglia