Antena Meniu Search
x

Galerie foto Bărbatul care a cumpărat cu 3.500 de euro o "casă de vis", pe litoralul bulgăresc. Acum trăieşte un coşmar, dar speră să dea lovitura: "Am acceptat pariul şi am de gând să joc mâna asta"

Rob Davies abia îşi poate reţine lacrimile, stând în colţul unei camere murdare, pline de noroi şi praf, cu ochii aţintiţi spre găurile uriaşe din tavan şi podea. Trăieşte acest coşmar după ce a luat o decizie majoră, pe care nu o regretă însă. Bărbatul a cumpărat casa de pe eBay, cu 3.500 de euro, însă un "mic detaliu" i-a complicat enorm viaţa. Locuinţa nu se află în Ayrshire, Scoţia, locul său de baştină, ci la peste 3.000 de kilometri distanţă, tocmai în Bulgaria. Aici a mai luat încă două case, pentru cei doi băieţi ai săi, de 16 şi 8 ani. Munceşte pe brânci pentru visul său cel mare.

de Redactia Observator

la 17.10.2023, 19:25

Casa visurilor i-a adus cel mai negru coşmar, dar speră că totul se va sfârşi cu bine. Bărbatul din Scoţia munceşte din greu la imobilul aflat în Bulgaria. "Nu am realizat cât de dificil va fi", a mărturisit el pentru emisiunea "Help! We Bought A Village", potrivit The Sun. Rob Davies a încercat să cureţe podelele noroioase, însă curând a dat de o nouă problemă majoră: tavanul s-a prăbuşit. 

"Casa visturilor", coşmar în Bulgaria

Curierul în vârstă de 35 de ani îşi păstrează însă optimismul. Se gândeşte că vin vremuri mai bune şi că munca sa va fi răsplătită înzecit. În plus, spune că a investit în sfârşit în cărămidă şi mortar, aşa cum a fost mereu sfătuit să facă. 

I-a devenit imposibil să investească în proprietăţi din Marea Britanie, după ce preţurile au urcat fulminant, dar casa din Golyamo Krushevo, Bulgaria, l-a costat extrem de puţin. Ba chiar i-au mai rămas bani de dat şi pe alte proprietăţi din împrejurimi, în speranţa că preţurile vor creşte ca pe Costa del Sol din sudul Spaniei. 

Pe acelaşi subiect

"Viaţa este despre a accepta pariul, şi eu am de gând să joc mâna asta. Probabil nu voi vedea profit în timpul vieţii, dar o fac pentru copiii mei. Sper ca Bulgaria să ajungă la fel ca Spania. Casele erau ieftine înainte ca toată lumea să vină în vacanţă acolo. Acum nu mai găseşti nimic la un preţ mai mic de şase cifre", a declarat el pentru The Sun.

A cumpărat casa cu 3.000 de lire

Rob Davies a cumpărat casa cu şase camere de pe eBay, cu 3.000 de lire sterline, în februarie 2022, conştient fiind că nu are nici instalaţii, nici curent electric, încălzire centrală sau ferestre. Nu are nici toaletă sau bucătărie. În momentul de faţă, podelele sunt pline de noroi atât la parter, cât şi la etaj. Mai exact, sunt podele de pământ. Tavanul se destramă încet, încet, după ani de zile în care a fost lăsat în paragină. 

Prima vizită aici a fost de neuitat. Rob Davies admite că va plăti peste 20.000 de lire sterline pentru a reabilita totul. Speră însă că va putea face mare parte din treabă de unul singur, sau cu ajutorul familiei şi al prietenilor. Va apela la ajutorul profesioniştilor doar pentru a repara acoperişul şi pentru a instala ferestrele. Estimează că întregul proiect va dura cinci ani.

Unde se află satul uitat de lume

Sătucul Golyamo Krushevo este situat la mică distanţă de graniţa cu Turcia şi la doi paşi de plajă. El şi soţia sa şi-au dorit întotdeauna să locuiască la malul mării, dacă s-ar fi mutat în străinătate. În plus, e aproape şi de aeroport, la nici o oră cu maşina. Locul a fost abandonat de bulgari, care s-au mutat în marile oraşe. Doar două milioane de oameni din ţară mai locuiesc în sate.

"Odată ce am trecut de grădina ca o junglă şi am intrat în casă am fost surprins", povesteşte Rob Davies. Şi nu s-a oprit aici: a mai găsit o caă, peste drum de prima. "E o filă de istorie. Mi-a fost greu şi să aflu cine este proprietarul", adaugă el. Până la urmă, a achiziţionat un alt imobil, mai nou, tot cu şase camere, dar cu electricitate şi apă curentă. Şi ferestre.. "Bărbatul care mi-a dat cheile avea lacrimi în ochi", spune scoţianul.

Rob are de gând să se mute aici după ce va termina restaurarea celorlalte case. Acesta, tată a doi copii, vede un mare potenţial în locul unde deţine deja trei locuinţe. Visează să le lase moştenire celor doi băieţi, Ross, de 16 ani, şi Scott, de 8 ani, câte o casă.

Cât despre noii vecini, scoţianul spune că resimte bariera lingvistică, dar toată lumea s-a arătat primitoare şi bucuroasă să-l primească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Bărbatul care a cumpărat cu 3.500 de euro o "casă de vis", pe litoralul bulgăresc. Acum trăieşte un coşmar, dar speră să dea lovitura: "Am acceptat pariul şi am de gând să joc mâna asta"