Antena Meniu Search
x

A stat 2 luni în închisoare, după ce o tânără a mințit că a violat-o. Cum s-a făcut dreptate: "M-a afectat în atât de multe feluri"

Un bărbat a povesiti cum urma să-i fie distrusă viața, după ce a fost acuzat de viol de o tânără pe care a cunoscut-o într-o seară, în club. A fost arestat pentru 10 săptămâni, până când acuzațiile lui au fost retrase.

de Redactia Observator

la 10.01.2023, 12:22

A stat 2 luni în închisoare, după ce o tânără a mințit că a violat-o. Cum s-a făcut dreptate
A stat 2 luni în închisoare, după ce o tânără a mințit că a violat-o - Mirror

Jordan Trengrove, din Barrow, Cumbria, a spus că, chiar și după ce acuzațiile au fost retrase, s-a trezit cu geamurile de la casă sparte și pereții vandalizați. El a fost arestat la vârsta de 18 ani, după ce Ellie Williams, pe care o întâlnit-o într-o seară în care a ieșit din oraș, a spus poliției că a fost dusă într-un apartament și violată. În cele din urmă, Jordan a fost eliberat din închisoare și acuzațiile lui au fost retrase, după ce minciunile Ellie au fost în cele din urmă dezvăluite, relatează Mirror.

Acum, după ce femeia de 22 de ani a fost condamnată pentru pervertirea cursului justiției, care a inclus inventarea unei povești despre o bandă infractoare care droghează și violează tinere, Jordan a putut vorbi despre timpul său îngrozitor în închisoare și viața după . Jordan a întâlnit-o pe Ellie într-o seară cu prietenii într-un club de noapte. Au petrecut două ore împreună, apoi au mers pe drumuri separate. 

Jordan a fost reținut sub acuzația de viol

O știam, pentru că lucra acolo, dar asta a fost tot, a spus Jordan.

Pe acelaşi subiect

La un moment dar, în acea seară,  prietenii lui au decis să meargă într-un alt bar s-au mutat într-un alt bar. „I-am spus că poate veni cu noi, pentru că suntem oamenide treabă. Dar mai târziu a dispărut și cineva a spus că i-a fost rău pe scări, așa că noi ne-am continuat seara, în club", a spus Jordan.

La sfârșitul serii, Jordan a luat un taxi înapoi spre casa unui prieten, cu o altă fată. Ulterior a fost dus acasă de Poliția din Cumbria. Apoi, câteva zile mai târziu, a fost arestat sub suspiciunea de viol, după ce Ellie a susținut că a atacat-o în apartamentul ei din Steamer Street. „Am avut un alibi solid. Fusesem cu poliția. Eram dezgustat și eram confuz. Nu știam ce se întâmplă", a povestit el. 

Jordan, care locuiește acum în Ulverston, a fost reținut într-o secție de poliție și interogat cu privire la acuzațiile aduse de femeie înainte de a fi eliberat pe cauțiune. Apoi, câteva zile mai târziu, a fost arestat din nou, acuzat că a atacat-o pe Ellie, iar pe 19 mai 2019, poliția l-a arestat pe Jordan pentru a treia oară. Așadar, cu o săptămână înainte de a împlini 19 ani, Jordan a fost arestat preventiv și trimis la închisoare pentru a aștepta procesul. 

A fost oribil. Nu vrei să fii în închisoare dacă ai făcut ceva, dar să fii acolo când nu ai făcut nimic rău este îngrozitor”, a spus Jordan. 

Tânăra a mințit că a fost drogată și vândută

După 10 săptămâni de închisoare, avocatul lui Jordan a făcut o cerere de eliberare pe cauțiune și i s-a permis să plece, dar adolescentul nu s-a putut întoarce acasă la Barrow. I s-a ordonat să rămână în Workingto, și să se înscrie la o secție de poliție o dată la două zile. 

Apoi, o săptămână și jumătate mai târziu, Jordan a primit un telefon pentru a-i spune că acuzațiile au fost retrase și a fost achitat oficial de orice faptă greșită. „A fost o ușurare, dar încă mă întrebam de ce am fost acuzat de toate acestea. Cazul meu fusese raportat și în ziar. Când m-am întors la Barrow, mi s-au spart geamurile de la casă și cineva mi-a scris pe pereți „violator””, a spus el,

 Apoi, în mai 2020, Ellie Williams a postat o relatare îngrozitoare despre cum ar fi fost vândută de o bandă asiatică „diabolică, dar inteligentă”, care a susținut că operează în Barrow. Când s-a împotrivit ordinelor, ar fi fost bătută. Postarea de pe Facebook de 1.300 de cuvinte a fost însoțită de imagini cu femeia, plină de vănătăi. În câteva ore, a devenit virală, fiind distribuită de peste 100.000 de ori. 

Ceea ce postarea nu a dezvăluit a fost că, cu câteva săptămâni mai devreme, ea a fost acuzată de opt capete de acuzare de pervertire a cursului justiției, în legătură cu acuzațiile ei false asupra lui Jordan și a altor bărbați.

„A fost șocant. Știam că trebuie să fie mai multe minciuni. Știam în ce măsură o să mintă ea despre mine și am încercat să avertizez oamenii, dar i-a păcălit pe toți. Campania „Justiție pentru Ellie” a fost îngrozitoare. M-a afectat în atât de multe feluri. Când fiul meu s-a născut în august 2021, m-am străduit să scap de povestea asta, pentru că nu voiam să știe că tatăl lui este numit un vilator. Relația mea a fost afectată, de asemenea. A trebuit să mă duc în instanță să depun mărturie, ceea ce a fost chinuitor. Ultima dată când am fost în instanță, eram acuzat de ceva ce nu făcusem și înainte nu mai pusesem piciorul într-o sală de judecată. Dar toată lumea ascultase povestea lui Ellie, iar acum este timpul ca ei să o audă pe a mea. Unele dintre dovezile care au ieșit au fost cu adevărat șocante. O aveam pe Ellie în spatele meu și pe mama ei în față. Nu puteam să respir și a trebuit să ies din sala de judecată. Apoi juriul a ieșit și noi am așteptat, și am așteptat, și am așteptat.După patru ore, juriul s-a întors și a pronunțat verdicte unanime pentru opt capete de acuzare pentru ea. M-am uitat la ei, le-am zâmbit și am dat din cap să le mulțumesc. O urăsc pe Ellie Williams pentru ceea ce a făcut”, a spus Jordan. 

Ellie Williams va fi condamnată la Preston Crown Court în martie, la trei ani după ce Jordan a cunoscut-o în clubul de noapte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » A stat 2 luni în închisoare, după ce o tânără a mințit că a violat-o. Cum s-a făcut dreptate: "M-a afectat în atât de multe feluri"