Antena Meniu Search
x

"Am fost nevoiţi să punem rămăşiţele bebeluşului nostru în frigider". Trauma cumplită a unor părinţi în ziua în care şi-au pierdut copilul

Doi părinţi au povestit, printre lacrimi, momentele sfâşietoare prin care au trecut în ziua în care şi-au pierdut copilul, iar cadrele medicale de la Urgenţe i-au trimis cu rămăşiţele bebeluşului lor acasă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 30.05.2022, 14:49

Trauma cumplită a unor părinţi în ziua în care şi-au pierdut copilul - BBC

Stând la masa din bucătărie, uneori cu capul în mâini, cu lacrimi în ochi şi resemnaţi, Laura și Lawrence au povestit „iadul” prin care au trecut în ziua în care şi-au pierdut copilul. După trauma suferită în urma avortului, aceştia au fost nevoiţi să plece acasă cu rămăşiţele bebeluşului, relatează BBC.

„Am plecat cu un taxi acasă, cu o caserolă care conținea rămășițele copilului meu de la spital, am făcut spațiu în frigider și am pus cutia acolo”, spune Lawrence.

Cuplul a mers la departamentul de Urgenţe al Spitalului Universitar Lewisham, după ce Laura a avut un avort spontan la domiciliu. Acolo însă au fost înştiinţaţi că nu există niciun loc în siguranţă pentru a depozita rămășițele copilului și au simțit că singura lor opțiune este să-și ia copilul acasă.

Greenwich și Lewisham NHS Trust spun că o investigație completă este în curs de desfăşurare. Totuşi, cazul a stârnit îngrijorări mai largi cu privire la modul în care sunt gestionate situaţiile privind avortul spontan în Marea Britanie.

Pe acelaşi subiect

De la "totul este bine" la "fiul vostru a murit"

Laura și Lawrence au știut că era ceva foarte în neregulă când ea a început să sângereze abundent la aproape patru luni de sarcină. Au mers la Unitatea de Urgenţe de la Spitalul Universitar Lewisham, dar acolo au primit vestea că bebeluşul lor încă mai are bătăi ale inimii şi că totul este în regulă. Câteva zile mai târziu, în timpul unei ecografii, medicii au confirmat însă că micuţul lor a murit. Au fost trimişi acasă pentru a aştepta până când un pat va deveni disponibil încât Laurei să i se inducă travaliul şi să aducă pe lume copilaşul fără viaţă.

Două zile mai târziu, Laura s-a trezit cu dureri puternice. A fugit la baie și acolo și-a născut copilul. Ea a spus la început că nu a înțeles ce s-a întâmplat. Dar în timp ce a îndepărtat ceea ce căzuse în toaletă, și-a dat seama că erau rămășițele copilului ei.

„Și atunci”, a spus ea, „am văzut că era un băiat”. Cuprinsă de panică a început să ţpe, a ieşit din baie şi i-a spus partenerului ei: „Nu intra acolo”.

Cuplul a sunat la numărul unic de Urgenţe, dar li s-a spus că nu este o urgență. Așa că au înfășurat rămășițele fiului lor micuț într-o cârpă umedă, l-au așezat într-o cutie de plastic și au plecat spre spital. Când au ajuns acolo, cei doi spun că au fost întâmpinaţi cu un haos total.

„Am fost trimişi în sala generală de așteptare și ni s-a spus să stăm în spate. Eram acolo ținându-mi copilul într-o cutie de plastic, plângând, cu alte 20 sau 30 de persoane în acea sală de așteptare”, a spus Laura.

În cele din urmă, au fost duși într-un sală unde Laurei i s-a spus că va avea nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta placenta. În tot acest timp, copilul lor a rămas în cutie în departamentul A&E, personalul spunând că nu era loc unde să-l depoziteze în siguranță.

„Nimeni n-a deschis nici măcar cutia ca să se uite la copilul nostru. A fost aproape ca și cum nimeni nu ar fi vrut să recunoască greşeala. Pentru că, dacă ar fi făcut-o, atunci ar fi trebuit să se ocupe de problemă”, a adăugat Lawrence.

Părinţii au plecat spre casă cu rămăşiţele copilului lor într-o cutie de plastic

Au stat în spital până la miezul nopţii și au decis că nu au de ales decât să ia rămășițele copilului lor acasă.

"Nu era nimeni la spital dispus să se ocupe de copilul nostru. Nimeni nu părea să știe ce se întâmplă", a spus bărbatul. „Copilul nostru se afla într-o cameră unde nu era aer condiţionat de aproape cinci ore. Așa că am decis împreună că îl vom duce acasă”.

Tatăl a descris drumul spre casă ca o agonie. S-au urcat într-un taxi, cu ochii înecaţi în lacrimi, ţinând în mână cutia cu rămăşiţele fiului lor şi aşteptând ca visul îngrozitor să se termine şi să se trezească într-o realitate în care nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat.

Momentul în care am făcut spaţiu în frigider a fost unul singuratic, suprarealist. Părea atât de grotesc”, a adăugat Laura.

„Ne pare profund rău și oferim cele mai sincere condoleanțe doamnei Brody și partenerului ei pentru pierderea tragică a bebelușului lor și aceste experiențe traumatice. O investigație completă este în curs de desfășurare pentru a înțelege unde s-ar fi putut produce eșecurile, astfel încât să se poată face orice modificări și îmbunătățiri necesare”, a transmis într-o declaraţie Lewisham și Greenwich NHS Trust.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Mapamond » "Am fost nevoiţi să punem rămăşiţele bebeluşului nostru în frigider". Trauma cumplită a unor părinţi în ziua în care şi-au pierdut copilul