Antena Meniu Search
x

Asistentă, acuzată de moartea a şapte bebeluşi. Femeia i-ar fi otrăvit cu insulină şi le-ar fi injectat aer în vene, în secţia de neonatologie a unui spital din UK

Acuzaţii grave îi sunt aduse unei asistente britanice, care ar fi ucis şapte bebeluşi prin otrăvire. Femeia, angajată la secţia de neonatologie a unui spital din Chester, le-ar fi injectat nou-născuţilor insulină pentru a-i otrăvi.

de Redactia Observator

la 10.10.2022, 22:30

Asistentă, acuzată de moartea a şapte bebeluşi
Asistentă, acuzată de moartea a şapte bebeluşi - Shutterstock - foto ilustrativ

Lucy Letby, în vârstă de 32 de ani a fost, de asemenea, acuzată de uciderea altor 10 copii. Femeia a negat toate acuzaţiile care i se aduc, în cadrul unui procescare se desfăşoară la tribunalul Manchester Crown Court, scrie BBC

Procurorii din Marea Britanie spun că femeia a ucis cinci băieţi şi două fete, pe care i-ar fi otrăvit "în mod voluntar" cu insulină. Pe unii dintre ei i-ar fi omorât după ce în vene le-ar fi injectat aer. 

Atenţia procurorilor a fost atrasa de numărul crescut de decese înregistrate în perioada 2015-2016 la secţia unde femeia era angajată. Până la momentul respectiv, numărul deceselor înregistrate în rândul bebeluşilor fiind, prin comparaţie, aproape egal cu cel din alte secţii de enonatologie. 

Numărul crescut de decese a fost iniţial observat de angajaţii spitalului care şi-au expirmat îngrijorarea pentru faptul că starea de sănătate a bebeluşilor se degrata extrem de repede după naştere. Medicii au observat totodată că bebeluşii care intrau în comă "nu răspundeau manevrelor de resuscitare", în timp ce alţii reuşeau să îşi revină. 

Pe acelaşi subiect

Asistentă, acuzată de moartea mai multor bebeluşi

După lungi cercetări, procurorii au mers în faţa instanţei, acolo unde au concluzionat că toate aceste lucruri sunt cauzate de un singur om: asistenta Lucy Letby, care a fost arestată în anul 2018. Ulterior, poliţia a descoperit că aceasta injecta insulină celor mici şi astfel mureau prin otrăvire. 

„După ce au căutat o cauză, pe care nu au reușit să o găsească, consultanții au observat că strile de comă și decesele inexplicabile aveau într-adevăr un numitor comun”, au spus procurorii.

Procurorii au prezentat şi un alt caz, în care doi gemeni au fost otrăviți în mod similar la doar câteva zile după ceau venit pe lume. Aceștia au reușit, din fericire, să supravieţuiască.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Asistentă, acuzată de moartea a şapte bebeluşi. Femeia i-ar fi otrăvit cu insulină şi le-ar fi injectat aer în vene, în secţia de neonatologie a unui spital din UK