Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Bacterie ucigaşă, descoperită într-un spray de cameră, comercializat într-un supermarket din SUA. Două persoane au murit, între care un copil

Un spray de cameră, comercializat într-un supermarket Walmart, a fost asociat cu patru cazuri de infecţie cu o bacterie ucigaşă extrem de rară. Două persoane au murit până acum.

de Larisa Andreescu

la 23.10.2021 , 12:27

Bacterie ucigaşă, descoperită într-un spray de cameră, comercializat într-un supermarket din SUA - Shutterstock
  • Bacterie ucigaşă, descoperită într-un spray de cameră, comercializat într-un supermarket din SUA. Două persoane au murit, între care un copil

Spray-ul, vândut sub marca “Better Homes & Gardens”, a fost asociat cu patru cazuri de infecţie bacteriană extrem de rar întâlnită în Statele Unite. Cazurile au fost identificate în Georgia, Kansas, Minnesota și Texas. Două dintre persoane, inclusiv un copil, au murit.

Vineri, reprezentanţii Consumer Product Safety Commission au anunțat că Walmart, supermarketul care a vândut produsul „Better Homes & Gardens Essential Oil Essential Infused Aromatherapy Room Spray with Gemstones”, a confirmat vinderea a aproape 4.000 de sticle.

Oamenii, îndemnaţi să returneze imediat produsul

Articolul continuă după reclamă

Din cauza posibilităţii ca oamenii care folosesc produsul să inhaleze mirosul, CPSC îndeamnă pe oricine deţine spray-ul periculos să-l returneze la Walmart, mai degrabă decât să îl arunce ei înşişi. Oamenii sunt sfătuiţi să aducă produsul în „pungi curate, transparente, resigilate cu fermoar”, plasate într-o „cutie de carton”. Infecţia bacteriană poate fi fatală dacă nu este tratată, relatează Today.

Oricine se poate infecta prin plăgi deschise de pe piele ( răni, tăieturi, zgârieturi), dar cele mai multe infecţii apar din inhalarea picăturilor aerosolizate care conţin bacteria.

„Așadar, dacă este vorba de aromoterapie aerul fiind transportat în aer sub formă de aburi, oamenii probabil l-au inhalat”, a spus dr. Jill Weatherhead, asistent. profesor de medicină exotică și boli infecțioase la Colegiul de Medicină Baylor. Bacteriile care provoacă melioidoza nu se găsesc de obicei în SUA. Ele se găsesc cel mai frecvent în solul și apa contaminate din zonele tropicale din Asia de Sud-Est sau nordul Australiei. Niciuna dintre cele patru persoane diagnosticate cu melioidoză în SUA nu a raportat vreo călătorie în afara ţării în ultima vreme.

Larisa Andreescu Like

Larisa Elena Andreescu face parte din echipa Observator de peste 7 ani şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Mapamond » Bacterie ucigaşă, descoperită într-un spray de cameră, comercializat într-un supermarket din SUA. Două persoane au murit, între care un copil