Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un bărbat a murit din cauza unei infecţii bacteriene rare, după ce a căzut într-un lac la Grădina Botanică, în Anglia. Tatăl: "Zăcea pe un pat de spital cu 15 tuburi în el”

Un bărbat de 37 de ani a murit din cauza unei infecţii bacterie, după ce a căzut într-un lac de la Grădina Botanică din Churchtown şi s-a rănit la picior. Tatăl său luptă acum pentru montarea unor balustrade care să prevină astfel de accidentări.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 06.09.2021, 13:52

Ben Smith-Crallan, în vârstă de 37 de ani, a dezvoltat bacteria fasceita necrozantă (NF), denumită şi „boala mâncătoare de carne”. S-a ales cu virusul după ce a căzut în apă, la grădina botanică din Churchtown, Southport şi s-a rănit la picior. Iniţial i-a apărut o umflătură sub forma unei bătături, dar la scurt timp medicii au dat vestea cumplită, spre disperarea familiei.

Tatăl bărbatului, apel pentru o schimbare: "Apa de acolo este atât de infectată încât a te îneca în ea ar fi cea mai mică grijă pe care o poţi avea"

Tatăl său, Peter Smith-Crallan, face acum un apel la autorităţi şi cere să fie construite balustrade în jurul lacului, pentru a fi evitată în viitor o astfel de tragedie.

„Dacă ar fi existat balustrade în jurul lacului atunci, Ben nu ar fi căzut în apă. Fiul meu nu ar fi murit. Ce s-a întâmplat cu el nu s-ar fi întâmplat! De ce nu au fost montate balustrade acolo? Nu vreau să i se întâmple niciunei alte familii ceea ce s-a întâmplat cu Ben. Trebuie să pună balustrade în jurul lacului şi să ia probe din apă să facă analize regulate. Apa de acolo este atât de infectată încât a te îneca în ea ar fi cea mai mică grijă pe care o poţi avea. Lacul are nevoie să fie filtrat, curăţat. Lacul ăla nu a fost atins în ultimii 40 de ani. Câţi oameni vizitează acel parc în fiecare an? 100.000? Nu te poți juca cu siguranța lor”, a spus tatăl.

Pe acelaşi subiect

O vizită la medicul de familie a clarificat durerile pe care le avea Ben, după ce i-a apărut pe picior bătătura. Nimeni nu se gândea însă că ar putea fi ceva atât de serios.

„Câteva zile mai târziu am mers cu Ben la spital şi a fost internat imediat şi trimis la secţia de chirurgie de la Roe Lane GP din Southport. Avea deja mai multe pungi cu lichid în zona piciorului. Nu credeam că este atât de grav. L-am lăsat acolo şi am spus că îl voi lua după consult. Când m-am întors, zăcea pe un pat de spital cu 15 tuburi în el”, a continuat tatăl.

Peter și familia îndeamnă acum cât mai mulți oameni să susțină campania Make A Change For Ben, care luptă pentru a fi făcute schimbări în Grădina Botanică din Churchtown.Grupul a fost înființat de David Rawsthorne, cel mai bun prieten al lui Ben, și a strâns deja peste 4.000 de susținători prin intermediul Facebook. Printre aceştia se numără şi câteva vedete, printre care legenda Liverpool FC Alan Hansen, DJ-ul Radio 1 Adele Roberts și jucătorul de golf Tommy Fleetwood. A fost de asemenea strânsă suma de 10.000 de lire sterline din fonduri, pentru a fi făcute investiţii care să asigure siguranţa turiştilor.

„Cred că este minunat ceea ce David și campania Make A Change For Ben au realizat până acum.S-a descurcat excelent în a atrage atât de mulți oameni între care şi vedete care să se implice în susținerea campaniei. Vreau să văd mai mulți oameni care se implică în campania Make A Change For Ben și să doneze ce pot pentru scopul nostru. Când a murit Ben, am fost foarte supărat. Am scris o mulțime de e-mailuri către mulți oameni, dar nu am ajuns nicăieri. Eram supărat pe toată lumea și pe toate. Acesta este lucrul bun al campaniei și al tuturor oamenilor care o susțin acum. Este mult mai ușor să observi mii de oameni decât să bagi în seamă o singură persoană. Mi-ar plăcea să văd şi mai mulţi oameni care să se alături campaniei noastre pentru îmbunătăţirea Grădinii Botanice. Este acolo de mai bine de 40 de ani aşa că ştiu că există lucruri care trebuie să fie schimbate şi lucruri care nu ar trebui să se mai întâmple niciodată. Aş dori să văd o evaluare a situaţiei de risc în zona lacului de la Grădina Botanică. Ce ar spune directorul? A văzut vreodată vreun test de analiză a apei? Este nevoie să punem balustrade în jurul lacului, de a lua probe regulate din apă şi de a o curăţa şi filtra cât mai curând posibil", a declarat Peter, potrivit Mirror.

La începutul acestei luni, Consiliul Sefton a prezentat idei pentru îmbunătățirea Grădinii Botanice incluse într-un buget de 30.000 de lire sterline. Oficialii au anunţat construirea unei fântâni de aerare a apei, precum şi instalarea de garduri şi staţii securizate pentru situaţii de urgenţă. Consilierii locali, campaniile Make A Change For Ben și Asociația Comunității Botanic Gardens s-au întâlnit pentru a discuta propunerile. Toți au fost de acord cu importanța prioritizării fântânilor de aerare ca primă fază.

Familia şi prietenii au adus un omagiu tânărului care şi-a pierdut viaţa atât de brusc şi tragic prin crearea fundaţiei Make a Change for Ben, menţionând că vor face tot ce este posibil ca decesul său să facă o schimbare, încât astfel de accidente să nu se mai întâmple niciodată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Un bărbat a murit din cauza unei infecţii bacteriene rare, după ce a căzut într-un lac la Grădina Botanică, în Anglia. Tatăl: "Zăcea pe un pat de spital cu 15 tuburi în el”