Antena Meniu Search
x

Galerie foto Bărbatul agresiv care şi-a bătut şi abuzat iubita în moduri cumplite, sentinţă de 4 ani de închisoare. Mărturia tinerei: “Nu a câştigat. Sunt o supravieţuitoare"

Un bărbat din Scoţia care şi-a abuzat fizic şi psihic iubita în moduri cumplite, greu de rostit în cuvinte, timp de mai bine de doi ani, a primit o sentinţă de patru ani după gratii. Bărbatul avusese un comportament agresiv şi violent şi faţă de fosta parteneră.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 15.09.2021, 16:40

Euan Walker, din Scoţia, a agresat-o „zilnic” pe Antonia Gillespie de-a lungul a mai bine de doi ani în care au locuit împreună, dând dovadă de grave tulburări comportamentale şi de pierdere a controlului. Tânăra a fost supusă unui abuz domestic greu de justificat şi de descris în cuvinte în faţa juraţilor, în sala de judecată. Potrivit datelor din anchetă, bărbatul a lovit-o cu pumnii şi picioarele, a muşcat-o şi a încercat să o înece, ţinând-o cu capul sub apă în timp ce făcea baie, iar în altă instanţă ar fi împins-o cu faţa în fecalele câinelui.

Bărbatul a tăiat-o cu o sticlă spartă, apoi i-a smuls cusăturile cu dinţii

“Nu a câştigat. Sunt o supravieţuitoare, nu o victimă”, a declarat tânăra de 21 de ani, în ciuda calvarului trăit alături de cel pe care-l credea sufletul ei pereche.

Walker, în vârstă de 27 de ani, a recunoscut că a atacat-o pe Antonia și că a avut un comportament abuziv faţă de ea în perioada mai 2018 şi iulie anul trecut. Incidentele şocante s-au produs în Hamilton şi Uddingston, Lanarkshire, dar şi în interiorul casei de vacanţă a părinţilor lui, situată în Portpatrick, Wigtownshire. A recunoscut de asemenea că a avut un comportament abuziv şi agresiv şi faţă de o iubită anterioară, relatează Mirror.

Pe acelaşi subiect

Odată cu pronunţarea condamnării sale, şeriful Andrew McIntyre a adăugat: "Acuzațiile dezvăluie o întreagă campanie concentrată pe abuz fizic şi psihic împotriva a două femei, aplicată de el. A dat dovadă de violenţă şi acte repetate de agresiune fizică, de pierdere a controlului şi este vinovat de numeroase infracțiuni care au prejudiciat, degradat și umilit aceste femei. Este cel mai grav tip de abuz de care departamentul nostru a luat la cunoştinţă. Este clar că reprezinţi un pericol grav pentru public, în special pentru femeile cu care aţi putea forma o relaţie”

Procurorul: "De mai multe ori i-a ţinut un cuţit la gât şi a ameninţat că o ucide​”

Bărbatul va fi în continuare sub supraveghere timp de doi ani de la eliberarea din închisoare şi va fi pus sub ordin de restricţie pe termen nelimitat, fiindu-i interzisă contactarea victimelor.

Procurorul Jennifer Cunningham a declarat că Walker și Antonia au avut o relație „turbulentă” care a durat 19 luni. A fost condamnat la închisoare şi în 2019 pentru agresiune faţă de aceasta, însă ulterior cei doi s-au împăcat. Juraţii au aflat despre toate abuzurile lui Walker, între care faptul că a muşcat-o pe Antonia în mod repetat, inclusiv o dată de nas, fiind nevoită în mai multe situaţii să meargă la spital pentru tratament. Medicii i-au oferit atunci o broşură pentru consiliere din partea asistenţilor medicali care bănuiau că este o victimă a abuzurilor domestice.

„Acuzatul a găsit broşura apoi a lovit-o cu pumnul în mod repetat peste faţă. Câinele său de companie a fost atât de stresat şi de neliniştit în acele momente încât a defecat pe podeaua sufrageriei. Walker a împins-o pe Antonia cu faţa în excremente, a luat-o de cap şi a dus-o în faţa unei oglinzi pentru a-i spune: «Uită-te la tine, în ce stare te afli». Antonia descrie agresiunile zilnice până în momentul în care a fost închis, în 2019. De mai multe ori i-a ţinut un cuţit la gât şi a ameninţat că o ucide​”, a declarat Cunnigham.

Într-un alt moment, Antonia a mers la spital pentru a i se coase rănile de la mână, după ce individul a tăiat-o cu sticlă spartă. A doua zi, Walker i-a smuls cusăturile cu dinţii. Când relaţia lor s-a încheiat, el a urmărit-o, în ciuda faptului că avea un ordin de restricţie. A postat fotografii intime cu ea online, dar le-a imprimat şi lipit în diferite locuri din oraş. A explicat ulterior poliţiei că încerca să-i distrugă relaţia cu un nou partener şi a recunoscut inclusiv că a avut un comprotament abuziv şi faţă de o iubită anterioară, în 2011 şi 2012. Pe cea din urmă a bătut-o după ce i-a criticat un costum pe care a decis să-l poarte la o petrecere tematică. Nu o lăsa să vorbească cu alte persoane, îi verifica non-stop telefonul şi nu o lăsa să-şi vadă prietenii. Când l-a părăsit, Walker a postat o imagine portografică cu ea pe Facebook, spunându-i: „Dacă eu nu te pot avea, nimeni nu te va avea”.

Ian Scott, avocatul apărării, a spus că bărbatul ar fi fost afectat de moarte unei vechi prietene, care a pierit din cauza unei supradoze, adăugând că este „jenat şi ruşinat” de toate actele sale, relatează Mirror.

“Nu a câştigat. Sunt o supravieţuitoare, nu o victimă şi sper că nicio femeie nu va mai trece prin ceea ce am trecut eu cu el. Vă rog să vă amintiţi de povestea asta, dacă treceţi prin ceva similar trebuie să ştiţi: nu sunteţi singure. Raportaţi-l la poliţie. Sunt aici şi trăiesc pentru a spune povestea asta”, a scris Antonia pe Facebook la scurt timp după condamnare, vorbind despre calvarul prin care a trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Bărbatul agresiv care şi-a bătut şi abuzat iubita în moduri cumplite, sentinţă de 4 ani de închisoare. Mărturia tinerei: “Nu a câştigat. Sunt o supravieţuitoare"