Adolescenta ucisă de tatăl vitreg pentru că l-a acuzat de abuz sexual, plânsă fără încetare de fratele său. Mama l-a ajutat să ascundă crima, în UK: "Sper să putrezească în iad"

De Larisa Andreescu.
Publicat: 13.09.2021, 13:19.
Actualizat: 13.09.2021, 13:22

Fratele adolescentei ucise de tatăl vitreg, după ce l-a acuzat de abuz sexual şi-a exprimat durerea şi ura faţă de cei care ar fi trebuit să le fie protectori, nu călăi, menţionând că trauma pierderii surorii sale îl va bântui pentru totdeauna. După decizia juraţilor de a o trimite pe mama lui la închisoare, adolescentul spune că femeia „a obţinut ceea ce merita” şi a jurat de asemenea că nu va mai vorbi şi nu-şi va mai vedea tatăl vitreg, condamnat pe viaţă, pe care îl consideră un „ucigaş cu sânge rece”.

Reclamă
Scott Walker (Stânga) şi Bernadette (dreapta)

Bernadette, în vârstă de 17 ani, dispărută în 2020, la scurt timp după ce i-a spus mamei că tatăl ei vitreg, Scott Walker ar fi abuzat-o sexual

Profimedia

Lacrimile adolescentei, ignorate de propria mamă: "Nu mint, nu mint"

Scott și Sarah Walker sunt părinții lui Bernadette, în vârstă de 17 ani, dispărută în 2020, la scurt timp după ce i-a spus mamei că tatăl ei vitreg ar fi abuzat-o sexual. Adolescenta a fost văzută în viaţă ultima dată pe 18 iulie 2020, când Scott a luat-o din casa bunicilor, din Peterborough.Tânăra i-ar fi povestit mamei sale cum bărbatul o spiona în timp ce se dezbrăca, folosind camere ascunse în baie şi despre cum o atinsese în mod necorespunzător când se aflau la o sală de jocuri. Copila a fost trimisă atunci la casa bunicilor ei, fiind extrem de afectată de faptul că propria mamă nu a vrut să dea crezare acuzaţiilor ei. „Nu mint, nu mint”, i-ar fi spus printre lacrimi, însă durerea ei a trecut neobservată de cea care i-a dat viaţă.

Tatăl vitreg a fost cel care a luat-o de la casa bunicilor a doua zi şi a povestit în instanţă că aceasta ar fi fugit în timp ce el îşi rula o ţigară. Între 11.23 am şi 12.54 pm telefonul acesteia a fost oprit, procurorii spunând că cel mai probabil atunci ar fi ucis-o pe adolescentă.

Citește și:
Reclamă

Anthony Walker, în vârstă de 19 ani, a declarat că bărbatul „va merge în mormânt” cu secretul locului în care a îngropat trupul neînsufleţit al lui Bernadette, în ciuda faptului că vineri a primit sentinţa de închisoare pe viaţă. Ar fi recurs la gestul cumplit de a o ucide pe adolescenta de 17 ani, studentă la fotografie, în iulie anul trecut, după ce aceasta l-ar fi acuzat de abuz sexual.

Fosta lui parteneră, Sarah Walker, în vârstă de 38 de ani, mamă a celor doi fraţi, a primit 6 ani de închisoare pentru că a pervertit cursul justiţiei, relatează The Sun.

Vorbind despre dubla condamnare pronunţată la curtea Cambridge Crown, Anthony a mărturisit: „Mă bucur că a fost închis pe viață. Nu vreau să mai am nimic cu el. L-am renegat ca tată pentru ceea ce i-a făcut bietei Bea. Nu-l pot ierta niciodată. Este oribil, este rău. Ar trebui să ne spună unde a ascuns-o, dar nu cred că va spune niciodată. Se va duce la mormânt, ascunzând acel secret. Are prea multă mândrie și crede că poate controla situația”

Reclamă

Adolescentul a spus de asemenea că sora lui mai mică „merită demnitatea” de a fi înmormântată aşa cum se cuvine. „Vrem să o îngropăm, să-i spunem că o iubim și să ne luăm rămas bun de la ea, dar mă tem că nu vom avea niciodată ocazia”.

Oficialii l-au implorat pe Walker, în vârstă de 51 de ani, să spună unde a ascuns trupul.

„În ciuda investigațiilor și perchezițiilor poliției, corpul lui Bea nu a fost niciodată recuperat.Sperăm cu toții că într-o zi Scott și Sarah Walker vor face ceea ce trebuie și vor spune unde se află trupul, în speranța că îşi va putea găsi odihna veşnică”, a declarat Nicola Rice, procuror superior de la CPS East of England.

Reclamă

Condamnându-l pe Walker, judecătoara McGowan a declarat că refuzul său de a spune poliției unde se află trupul neînsufleţit al Bernadettei „înseamnă că nu i se poate oferi respectul pe care îl merită”: "Cel mai crud lucru dintre toate este probabil faptul că unii membri ai familiei şi prietenii ei vor continua să spere că ar putea fi în viaţă şi că într-o zi se va întoarce acasă”

Anthony a fost nevoit să părăsească casa familiei, situată în Peterborough, Cambs, după ce imobilul a fost pus sub sechestru în urma arestărilor celor doi. Acum locuieşte cu bunica sa maternă, Pat Dickinson, în Gorleston-on-Sea, Norfolk. A povestit despre cum şi-a privit mama, care se aşteptase la o sentinţă mai dură, „uşurată de faptul că nu a fost condamnată la mai mult”. Nu are „nicio idee” dacă femeia ştie cu adevărat unde se află trupul fiicei sale, dar în sufletul său a condamnat-o pe viaţă pentru alegerile şocante pe care le-a făcut, spre binele partenerului ei, în faţa interesului propriilor ei copii: „Sunt şocat de implicarea ei. Cred că a fost forţată să se implice. Habar n-am dacă ştie unde este Bea. Sper că ar spune unde e dacă ar şti...Cum altfel şi-ar putea lăsa propria fiică acolo? Nu m-am decis dacă voi vorbi din nou cu ea, dar cu siguranță nu îl voi mai vedea şi nu voi mai vorbi niciodată cu el. Amândoi merită ce au primit. La început am vrut să cred că sunt nevinovați, deoarece fără un cadavru exista șansa ca poliția să fi greșit, dar nu a fost așa”.

Când sora lui a dispărut, Anthony a început o campanie online, numindu-și pagina de Facebook „Ajută-mă să-mi găsesc sora”. „Ne este atât de dor de tine și vrem să te întorci acasă. Este sfâșietor”, era doar unul dintre mesajele pe care le postase, în speranţa că poate undeva, Bernadette va vedea şi îl va căuta orice ar fi.

Reclamă

Bernadette a fost văzută în viață ultima dată pe 18 iulie anul trecut, când Walker, cel pe care ambii fraţi îl strigau „tată”, deşi nu era tatăl lor biologic, a venit şi a luat-o de la casa bunicilor. Individul ar fi format „o alianţă sfântă” cu partenera lui, mama copiilor, pentru a face să pară că adolescenta era încă în viaţă şi fugise de acasă pur şi simplu. Cei doi au continuat să trimită mesaje de pe telefonul ei şi să posteze pe reţelele de socializare, după ce au raportat dispariţia ei, pentru a-i trimite pe anchetatori în direcţii false, potrivit The Sun.

Totul ar fi pornit după ce Berna i-ar fi spus mamei sale că bărbatul a abuzat-o sexualde multe ori în ultimii ani. A sperat că va fi ascultată şi i se va lua apărarea, însă lucrurile nu au stat deloc aşa cum ar fi sperat. Juraţii au aflat, în sala de judecată, că acesta o spiona în timp ce se dezbrăca, folosind camere asunse în baie şi o atingea în mod necorespunzător în diferite momente. Pentru că a deschis gura şi a rostit adevărul, Walker a pus la cale crima tocmai pentru a o reduce la tăcere.

Bunica adolecentei: "Sper ca el să putrezească în iad"

Judecătoarea a menţionat însă că este „sigură că Sarah Walker a fost mintea călăuzitoare a detaliilor planului de acoperire a morții Bernadettei”. Ea a recunoscut că a mințit poliția despre dispariția ei, dar a negat faptul că ştia că a fost omorâtă.

Bunica lui Bernadette, Pat Dickinson, a făcut anterior un apel către ucigaş pentru a recunoaşte unde se află locul crimei şi unde exact a îngropat-o pe adolescentă. „Este oribil și merită să putrezească în iad. Nu-mi vine să cred că a ucis-o pe nepoata mea frumoasă, măcar a fost găsit vinovat. Acum trebuie să ne spună unde i-a ascuns trupul, ca să-i putem oferi o înmormântare decentă. Trebuie să avem linişte și Bernadette trebuie să se odihnească în pace. Mă simt de parcă am fost în comă în ultimul am şi m-am trezit cu această veste îngrozitoare. Simt că am doi îngeri pe fiecare umăr, unul spunând că Bernadette este acolo și așteaptă să fie găsită, iar celălalt spunând că nu. Dar nu este genul de fată care să fugă. Adânc în suflet știm că nu este în viață, dar vrem doar să știm unde este ascunsă pentru a o putea aduce acasă. Era o fată minunată și nu merita asta. Ea și mama ei erau cele mai bune prietene. El este singurul care ştie unde se află”, a spus Pat, în vârstă de 61 de ani.

Bunica a mărturisit însă că şi familia bărbatului este într-un şoc imens. Mama lui Walker, Rosina Walker „nu poate accepta că fiul ei şi-a ucis fiica, nu se poate opri din plâns”

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
recomandari pe a1.ro
Liviu Vârciu, prima apariție la televizor alături de fiul său. De ce l-a ținut artistul ascuns de luminile reflectoarelor
Liviu Vârciu, prima apariție la televizor alături de fiul său. De ce l-a ținut artistul ascuns de luminile reflectoarelor
Reclamă
RECOMANDĂRI
Ce măsuri se aplică în Bucureşti începând de duminică, după ce rata de infectare a trecut de 2
Eveniment • la 16:35

Ce măsuri se aplică în Bucureşti începând de duminică, după ce rata de infectare a trecut de 2

Prefectura a făcut publice măsurile care se aplică de duminică în Bucureşti, după ce rata de infectare a trecut de 2, printre...

Ce măsuri se aplică în Bucureşti începând de duminică, după ce rata de infectare a trecut de 2
Când vor resimţi românii cel mai dur creşterea preţurilor la alimente. Scumpiri de 20 - 25% la apa îmbuteliată
Social • la 20:12
Video

Când vor resimţi românii cel mai dur creşterea preţurilor la alimente. Scumpiri de 20 - 25% la apa îmbuteliată

Când vor resimţi românii cel mai dur creşterea preţurilor la alimente. Scumpiri de 20 - 25% la apa îmbuteliată
18.000 de elevi s-au întors în sistemul online, la doar o săptămână de la începerea şcolii
Educatie • la 20:14
Video

18.000 de elevi s-au întors în sistemul online, la doar o săptămână de la începerea şcolii

18.000 de elevi s-au întors în sistemul online, la doar o săptămână de la începerea şcolii
Cresc localităţile unde incidenţa este peste 3
Social • la 17:50

INSP: Numărul localităților cu incidența de peste 3 la mie a crescut la 115, de la 49

INSP: Numărul localităților cu incidența de peste 3 la mie a crescut la 115, de la 49
PARTENERI
Imaginile durerii din fața spitalului în care a murit Petrică Cercel. Familia și prietenii regretatului manelist l-au păzit întreaga noapte / PAPARAZZI
spynews.ro
Doi jurnaliști și un activist, bătuți crunt. ”M-au pus să merg în fundul gol”
libertatea.ro
Piedone, circ în miez de noapte. "Bă, directore, te-a făcut mămica ta director? Acum toată lumea, din casă, de la masă, de unde sunteți, cu coasele în mână!" VIDEO
Ziare.com
Horoscopul zilei de 19 septembrie 2021. Taurii au probleme în cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Politician celebru s-a cumetrit cu un temut lider interlop. A petrecut cu Duduienii și Caranii
gandul.ro
Marilena, soția lui Gică Hagi, răvășitoare într-o rochie cu decolteu, la nunta Simonei Halep! | GALERIE FOTO
prosport.ro
Ce avere avea Petrică Cercel? Iată cine îi va moșteni toate bunurile
bzi.ro
Cum a apărut soacra Simonei Halep la nuntă? Doamne Genica a avut o ținută demnă de soacră mare
redactia.ro
Cele mai așteptate seriale turcești ale toamnei. Cine sunt actorii celebri din noile producții
tvhappy.ro
Iulia Albu, reacție uimitoare despre rochiile de nuntă ale Simonei Halep
GSP
Probleme mari pentru proprietarii de centrale de apartament! Bruxelles-ul a decis reguli noi
money.ro
„Ori mă cert cu ea, ori îi fac bagajele!” Bărbatul celebru din România, care şi-a acuzat soţia că e leneşă şi intră cu noroi în casă, a răbufnit: „Lasă ca schimb eu foaia cu tine”
as.ro
CITEȘTE PE A1.ro
Cine este Zarug de la ”Asia Express” sezon 4. Câți ani are, cu ce se ocupă și ce a studiat coechipierul lui Lorelei Bratu
A1.RO
Cine este Zarug de la ”Asia Express” sezon 4. Câți ani are, cu ce se ocupă și ce a studiat coechipierul lui Lorelei Bratu
Prima reacție a lui Florin Salam după ce s-a spus că are probleme grave de sănătate. Manelistul a publicat un filmuleț
A1.RO
Prima reacție a lui Florin Salam după ce s-a spus că are probleme grave de sănătate. Manelistul a publicat un filmuleț
Observator de bine
Mihaela Călin
Observator de bine • ieri la 00:02
Video

Observator de bine, 17 septembrie 2021. A început cea de-a opta ediţie Art Safari, cel mai mare muzeu temporar din ţară

Observator de bine, 17 septembrie 2021, prezentat de Mihaela Călin.

Observator de bine, 17 septembrie 2021. A început cea de-a opta ediţie Art Safari, cel mai mare muzeu temporar din ţară
Mihaela Călin
Observator de bine • pe 17.09 la 00:36
Video

Observator de bine, 16 septembrie 2021. SpaceX a lansat cu succes primul zbor turistic în spaţiu

Observator de bine, 16 septembrie 2021. SpaceX a lansat cu succes primul zbor turistic în spaţiu
Mihaela Călin
Observator de bine • pe 15.09 la 21:03
Video

Observator de bine, 15 septembrie 2021. Simona Halep a spus "DA"; taximetrist, erou în Craiova

Observator de bine, 15 septembrie 2021. Simona Halep a spus "DA"; taximetrist, erou în Craiova