Antena Meniu Search
x

Cuplu la un pas să fie linşat "din greşeală" de sute de oameni, după ce o postare pe Facebook l-a acuzat pe nedrept pe englez de pedofilie. "Bestie murdară!"

Un cuplu de englezi a trecut prin clipe de teroare, în urma unei confuzii. Cei doi au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţa, de teamă că vor sfârşi linşaţi de mulţimea furioasă adunată în jurul casei lor. Aproximativ 300 de persoane s-au prezentat la adresa cu pricina, convinse că acolo trăieşte un pedofil. Informaţia eronată a circulat în mediul online, deşi bărbatul era nevinovat.

de Redactia Observator

la 12.05.2023, 12:16

Cuplu la un pas să fie linşat "din greşeală" de sute de oameni
Cuplu la un pas să fie linşat "din greşeală" de sute de oameni - Captură video Facebook

David McLean şi iubita sa, Shona, s-au trezit ţinta unui atac bizar. Sute de oameni furioşi au împânzit împrejurimile casei celor doi englezi, după ce o informaţie falsă a circulat pe Facebook. Postarea cu pricia îl indica pe bărbat drept fiind "pedofil", iar mulţi au crezut că totul e real, fără să verifice dacă informaţia e veridică.

Terorizaţi în propria casă

Potrivit Mirror, aproximativ 300 de oameni s-au adunat gata să-l linşeze pe cel pe care îl credeau vinovat de fapte cumplite. Cu toate acestea, poliţia a clarificat faptul că bărbatul în vârstă de 37 de ani nu a fost acuzat niciodată într-un caz de agresiune sexuală şi nu se află în registrul lor.

Revolta violentă i-a ţinut pe cei doi captivi în locuinţă, îngroziţi de ce li s-ar putea întâmpla. Oamenii au aruncat cu pietre şi cărămizi, dar şi cu obiecte în flăcări spre ferestrele casei din Dumbarton, Dunbartonshire. Nici venirea forţelor de ordine nu a calmat spiritele. Protestatarii s-au bătut şi cu poliţiştii.

Pe acelaşi subiect

Mulţimea, gata să-i linşeze

"Eram terifiaţi. Oamenii strigau: Bestie murdară! Iar mulţimea era din ce în ce mai numeroasă", a povestit acum Shona, amintindu-şi de incidentul petrecut în luna februarie. "Poliţiştii au încercat să ne evacueze la început, dar lumea venea în număr atât de mare, încât devenise nesigur să mai plecăm. Am stat două ore înăuntru, nu ştiam dacăă o să scăpăm cu viaţă", adaugă ea.

Într-un final, au fost evacuaţi prin curtea din spate, unde poliţiştii au reuşit să taie gardul de metal. Apoi, oamenii legii au format o baricadă pentru a-i proteja pe cei doi englezi. De atunci, David şi Shona s-au mutat într-un loc secret, puşi la adăpost de pericol.

"Înainte să se întâmple asta ne făceam planurile de nuntă. Acum ne pregătim mai degrabă înmormântarea", mai spune femeia, îngrozită. Este convinsă că zvonurile răutăcioase au fost lansate de o persoană care îi cunoaşte personael, din dorinţa de răzbunare.

Zece oameni au fost arestaţi în urma atacului violent de la locuinţa celor doi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Cuplu la un pas să fie linşat "din greşeală" de sute de oameni, după ce o postare pe Facebook l-a acuzat pe nedrept pe englez de pedofilie. "Bestie murdară!"